Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός: Συναγερμός από κρούσματα σε κατασκηνώσεις σε Χανιά και Χαλκιδική

Δεκάδες κρούσματα κορονοϊού έχουν εντοπιστεί σε παιδικές κατασκηνώσεις σε Χανιά και Χαλκιδική με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός στις υγειονομικές Αρχές

Πηγή: Shutterstock
Πηγή: Shutterstock

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές της χώρας, καθώς εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα κορονοϊού μέσα σε λίγες ώρες σε παιδικές κατασκηνώσεις σε Χανιά και Χαλκιδική.

Συγκεκριμένα, αρχικά το μεσημέρι της Παρασκευής, 9 Ιουλίου, έγινε γνωστό πως εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα (περισσότερα από 30) σε παιδιά και εργαζομένους σε κατασκήνωση στα Χανιά ενώ υπάρχει φόβος πως οι συνολικές μολύνσεις να είναι πολύ περισσότερες, αφού η κατασκήνωση φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά. Μάλιστα, σύμφωνα με το zarpanews.gr, τα κρούσματα δεν περιορίζονται μόνο στα Χανιά, αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού, όπως την Παλαιόχωρα, όπου τέσσερα παιδιά προερχόμενα από την κατασκήνωση βρέθηκαν θετικά. Λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως η κατασκήνωση έκλεισε.

14 κρούσματα σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική

Μέσα σε λίγες ώρες συναγερμός σήμανε και σε μία κατασκήνωση στη Χαλκιδική, όπου, σύμφωνα με το grtimes.gr, εντοπίστηκαν τουλάχιστον 10 κρούσματα σε παιδιά ηλικίας από 13 έως 17 ετών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για 14 κρούσματα ενώ ξεκίνησε άμεσα και η διαδικασία της ιχνηλάτησης. Θετικά στον ιό βρέθηκαν ύστερα από τεστ τρία παιδιά από τη Λάρισα, ένα από τον Βόλο και τα υπόλοιπα από άλλες περιοχές, ενώ τα περισσότερα είχαν συμπτώματα.

Λόγω των κρουσμάτων έχουν εκκενωθεί μέχρι στιγμής έξι σπιτάκια – σκηνές, τα οποία φιλοξενούσαν 13 άτομα, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γονείς που ενημερώθηκαν ότι τα παιδιά τους είναι θετικά στον ιό έσπευσαν να τα παραλάβουν.

Πάντως, μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων στη μεγάλη παιδική κατασκήνωση της Χαλκιδικής -που είναι η δεύτερη στην χώρα στην οποία μέσα σε λίγες ώρες εντοπίζονται κρούσματα κορονοϊού - εξετάζεται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν στοχευμένες δράσεις από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας σε όλες τις μεγάλες κατασκηνώσεις της χώρας.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κορονοϊός #Κρούσματα #κατασκηνώσεις #Χανιά #Χαλκιδική