Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένας Ρώσος μοναχός από το Άγιο Όρος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης αφού πάσχει από τη μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού. Πρόκειται για τον πρώτο ασθενή στη χώρα που νοσεί από τη μετάλλαξη Δέλτα και διασωληνώνεται.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: 1.997 τα νέα κρούσματα - 141 οι διασωληνωμένοι και 12 νέοι θάνατοι σήμερα

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 49χρονο μοναχό από την Ρωσία, ο οποίος δεν έχει υποκείμενα νοσήματα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μοναχός δεν έχει κάνει καμία δόση εμβολίου. Το γεγονός έκανε γνωστό ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου, Νίκος Καπραβέλος, ο οποίος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ανέφερε ότι «ο ιερομόναχος από το Άγιον Όρος εισήχθη στη ΜΕΘ στις 2 Ιουλίου και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση».

Ο μοναχός παρουσίασε συμπτώματα και επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Καρυών, όπου και βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Ο κ. Καπραβέλος στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «παρότι η ινδική μετάλλαξη εντοπίζεται μόλις στο 1% των κρουσμάτων που ανιχνεύονται από τον ΕΟΔΥ, ήδη χτύπησε την πόρτα των μονάδων εντατικής. Έχει σημάνει συναγερμός στο Άγιο Όρος».

Δραματικό μήνυμα Σύψα: Το φθινόπωρο όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο θα κολλήσουν την μετάλλαξη Δέλτα

Δραματικό είναι το μήνυμα που στέλνει ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, για τη μετάλλαξη Δέλτα και τον κορονοϊό. Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, μιλώντας σε διαδικτυακή ημερίδα για τον κορονοϊό και συγκεκριμένα για το θέμα «Covid 19: Η αντιμετώπιση και η επόμενη μέρα» ανέφερε πως το φθινόπωρο θα νοσήσουν με κορονοϊό όλοι όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Ωστόσο, εκτίμησε πως μέχρι το καλοκαίρι του 2022 θα έχουμε τελειώσει με τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Σύψας ανέφερε πως εξαιτίας της υψηλής μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού, όλοι οι ανεμβολίαστοι θα κολλήσουν το φθινόπωρο: «Μετά το φθινόπωρο, θα υπάρχουν οι εμβολιασμένοι που θα είναι προστατευμένοι και θα έχουν την ανοσία που προσφέρει το εμβόλιο και οι ανεμβολίαστοι που θα έχουν κολλήσει και θα έχουν αποκτήσει αντισώματα».

Κατά τον ίδιο, με αυτό τον τρόπο θα επιτευχθεί η πολυπόθητη ανοσία και έτσι θα τελειώσουμε με την πανδημία: «Η μετάλλαξη Δέλτα είναι η τελευταία πράξη του δράματος. Θα προσβάλλει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Επομένως, του χρόνου τέτοια εποχή θα έχουμε αντισώματα είτε από το εμβόλιο είτε από τη νόσηση. Και κάπου εκεί τελειώνει η ιστορία».

Ανέφερε, μάλιστα, πως «οι νέες ηλικίες αυτή τη στιγμή μολύνονται ταχύτατα» και πως «δεν είναι καλή ιδέα να βγάλουμε τη μάσκα ακόμη κι αν έχουμε εμβολιαστεί», ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να προχωρήσει πολύ γρήγορα ο εμβολιασμός του πληθυσμού. Επίσης, ανέφερε πως το φθινόπωρο θα ζήσουμε δυστυχώς μια πολύ δύσκολη κατάσταση, αφού όλοι οι ανεμβολίαστοι θα κολλήσουν και συνεπώς θα υπάρξει ένας πολύ μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων που θα καταλήξει στο νοσοκομείο και - όπως είπε - ορισμένοι δεν θα τα καταφέρουν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA