Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός: Κρούσματα και σε παιδική κατασκήνωση στην Ηλεία

Θετικά κρούσματα και σε παιδική κατασκήνωση στην Ηλεία μετά από αυτές στο Σοφικό Κορινθίας, στο Καπανδρίτι, στα Χανιά και στη Χαλκιδική 

Παιδική κατασκήνωση (Πηγή: pixabay)
Παιδική κατασκήνωση (Πηγή: pixabay)

Μία ακόμα παιδική κατασκήνωση «χτύπησε» ο κορονοϊός καθώς διαπιστώθηκαν θετικά κρούσματα σε παιδιά σε εγκαταστάσεις στην Ηλεία. Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες θετικά κρούσματα παιδιών τις τελευταίες ημέρες σε κατασκηνώσεις.

Διαβάστε ακόμη: Κι άλλη κατασκήνωση με παιδιά θετικά στον κορονοϊό – Συναγερμός στις Αρχές

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ αρχικά βρέθηκαν δύο παιδιά θετικά στον κορονοϊό και στους ελέγχους που ακολούθησαν διαπιστώθηκαν ακόμα περισσότερες περιπτώσεις που φτάνουν τις τέσσερις με πέντε. Μάλιστα αρκετοί γονείς έσπευσαν σήμερα να πάρουν τα παιδιά από την κατασκήνωση.

Κρούσματα σε ακόμα τέσσερις παιδικές κατασκηνώσεις

Τα τελευταία 24ωρα βεβαιώθηκαν θετικά κρούσματα σε παιδικές κατασκηνώσεις στο Σοφικό Κορινθίας, στο Καπανδρίτι, στα Χανιά και στη Χαλκιδική.

Το Σάββατο βρέθηκαν έξι κρούσματα σε κατασκήνωση στο Σοφικό Κορινθίας. Τόσο τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά όσο και αυτά που ανήκαν στην ίδια ομαδα, απομονώθηκαν και αναχώρησαν από την κατασκήνωση, ενώ διεξάγεται ιχνηλάτηση με rapid και self test στα παιδιά και τους εργαζόμενους της κατασκήνωσης, για τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων. Στην συγκεκριμένη κατασκήνωση αυτή την καλοκαιρινή περίοδο βρίσκονταν περίπου 1.600 παιδιά ηλικίας 6 -15 ετών.

Από την Παρασκευή είχε γίνει γνωστό πως είχαν εντοπιστεί κρούσματα κορονοϊού σε άλλες τρεις παιδικές κατασκηνώσεις και συγκεκριμένα στο Καπανδρίτι (3 κρούσματα), στα Χανιά (εντοπίστηκαν 9 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε παιδιά και εργαζομένους και η κατασκήνωση εκκενώθηκε) και στη Χαλκιδική (τουλάχιστον 14 παιδιά θετικά).

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κορονοϊός #Κρούσματα #κατασκηνώσεις