Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Γλυκά Νερά: «Μήπως υπάρχει θέση πιλότου στη φυλακή;» - Η ερώτηση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος από τη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά σε κελί 12 τετραγωνικών - Κάνει εργασίες καθαρισμού στις φυλακές της ΣΤ' Πτέρυγας, μιλά με αρκετούς στη φυλακή αλλά αποφεύγει τις στενές παρέες

Στον εισαγγελέα ο δολοφόνος της Καρολάιν (πηγή: Eurokinissi)
Στον εισαγγελέα ο δολοφόνος της Καρολάιν (πηγή: Eurokinissi)

Νέα στοιχεία έρχονται διαρκώς στη δημοσιότητα για τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά και τον πιλότο, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Από την Τρίτη, 22 Ιουνίου, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έχει μεταφερθεί στη ΣΤ’ Πτέρυγα Αυξημένης Προστασίας των ανδρικών φυλακών του Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Realnews, από τις πρώτες ημέρες της παρουσίας του στο σωφρονιστικό κατάστημα, ο πιλότος φερόταν να κυκλοφορεί με χαρακτηριστική άνεση στο προαύλιο και στους διαδρόμους της φυλακής. Εμφανιζόταν φιλικός, ήταν ιδιαίτερα ομιλητικός με όσους τον προσέγγιζαν και απόλυτα συνεργάσιμος με τη διεύθυνση των φυλακών, αλλά και με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους της φυλακής.

Από τις πρώτες ημέρες εκδήλωσε την πρόθεσή του να εργαστεί και να ενταχθεί στα «μεροκάματα» της φυλακής ενώ είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις γάτες που κυκλοφορούν στο προαύλιο, τις οποίες και φρόντιζε, δίνοντάς τους νερό και τροφή. Εδώ και λίγες ημέρες, όμως, η συμπεριφορά αυτή έχει αλλάξει άρδην, καθώς, ο πιλότος τα έχει βρει… σκούρα στη φυλακή.

Η εργασία που του ανατέθηκε από τους αρμοδίους στον Κορυδαλλό είναι αυτή του καθαριστή της ΣΤ’ πτέρυγας. Ο πιλότος, πλέον, είναι αυτός που έχει επιφορτιστεί με την καθαριότητα όλων των κοινόχρηστων χώρων, όπου κρατούνται δεκάδες άλλοι ποινικοί. Μέρα με τη μέρα, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δείχνει να χάνει το ηθικό του, να χαμηλώνει το βλέμμα του και να γίνεται πιο απόμακρος. Κομβικό ρόλο για την αλλαγή της συμπεριφοράς του φέρεται πως έπαιξαν δύο περιστατικά. Το πρώτο αφορά τη συνειδητοποίηση του τρόπου με τον οποίο έχει αποτυπωθεί η προσωπικότητά του στην κοινωνία. Αντίθετα με ό,τι εκτιμούσε, όταν στην κατάθεσή του έδωσε λεπτομέρειες για την «κακή ψυχολογική κατάσταση», στην οποία βρισκόταν η σύζυγός του, ο Αναγνωστόπουλος έχει πλέον καταλάβει πως δεν έχει κερδίσει τη συμπάθεια κανενός και πως για τον κόσμο είναι ένας στυγνός δολοφόνος.

Το δεύτερο περιστατικό φέρεται να αφορά μια συνομιλία που είχε με δύο άλλους κρατουμένους. Οπως δημοσιεύθηκε πριν από λίγες ημέρες, φέρεται να είπε σε ποινικούς πως δεν σκότωσε εκείνος την Καρολάιν, αλλά ληστές που είχαν οικονομικές διαφορές μαζί του και τους οποίους έπειτα κάλυψε. Σύμφωνα με τη Real News, ο Αναγνωστόπουλος είπε ότι σκέφτεται να αλλάξει ακόμα και την κατάθεσή του, ώστε να προβεί στη σχετική «αποκάλυψη». Αυτή η συνομιλία φέρεται να είχε σημάδια έντασης, καθώς οι άλλοι δύο ποινικοί δεν πείστηκαν από όσα άκουσαν.

Μιλώντας στη Real News, o δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, τονίζει ότι η κατάθεση του πιλότου δεν πρόκειται να αλλάξει. «Δεν υπάρχει κανένα θέμα και δεν ευσταθεί κανένα σενάριο για ενδεχόμενη αλλαγή ή τροποποίηση της κατάθεσης του εντολέα μου. Είναι σαφές ότι έχει ομολογήσει, τόσο στην προανάκριση όσο και στην κύρια ανακριτική διαδικασία, και συνεπώς δεν τίθεται κανένα τέτοιο ζήτημα».

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Από τα Γλυκά Νερά στο κελί 12 τετραγωνικών

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, πάντως, από τη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά μένει, πλέον, σε ένα κελί 12 τετραγωνικών. Μάλιστα, όταν τον ρώτησαν τι δουλειά θα ήθελε να κάνει στη φυλακή, απάντησε: «Μήπως υπάρχει θέση πιλότου;». Σύμφωνα με Τα ΝΕΑ, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος εργάζεται στις φυλακές ως καθαριστής, προαυλίζεται με τους υπόλοιπους φυλακισμένους της προστατευμένης ΣΤ πτέρυγας και τις περισσότερες ώρες τις περνά στο κελί διαβάζοντας ή παρακολουθώντας τηλεόραση. Δεν έχει ζητήσει τίποτα το ιδιαίτερο από τη φυλακή. Πάει συχνά στο καρτοτηλέφωνο και τηλεφωνεί στους συγγενείς του, κυρίως στον αδελφό του.

Οι σχέσεις του με τους υπόλοιπους κρατούμενους στην πτέρυγα είναι τυπική. Μιλάει με όλους αλλά αποφεύγει τις στενές παρέες. Η δημοσιότητα των τελευταίων ημερών τον τρόμαξε και γι’ αυτό αποφάσισε να κλειστεί περισσότερο στο κελί του.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Γλυκά Νερά #Δολοφονία #Φυλακές Κορυδαλλού #Μπάμπης Αναγνωστόπουλος #πιλότος #αστυνομικοί