ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/07/2021 18:17

Εμβολιασμοί για παιδιά 15 έως 17 ετών: Ανοίγει η πλατφόρμα στις 15 Ιουλίου

Αντίστροφη μέτρηση για τον εθελοντικό εμβολιασμό σε παιδιά ηλικίας 15 έως 17 ετών - Ποιο εμβόλιο θα κάνει η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα

Εμβολιασμοί για παιδιά 15 έως 17 ετών: Ανοίγει η πλατφόρμα στις 15 Ιουλίου
Μαθητές σε σχολείο (Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Την Πέμπτη, 15 Ιουλίου, ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εθελοντικό εμβολιασμό σε παιδιά ηλικίας 15 έως 17 ετών, όπως ανακοινώθηκε από τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους. Η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα κάνει το εμβόλιο της Pfizer.

Συγκεκριμένα η πλατφόρμα θα ανοίξει για τους ανήλικους, οι οποίοι είναι γεννημένοι από τις 31-12-2005 και μετά.

Διαβάστε επίσης: Self test: Επέκταση δωρεάν διάθεσης σε παιδιά 5 έως 11 ετών

Πώς κλείνουμε ραντεβού

  • Τα ραντεβού θα κλείνουν μέση της γνωστής πλατφόρμας - Μπείτε εδώ
  • Το ραντεβού μπορεί να κλείσει ο γονιός που έχει στην «οικογενειακή του μερίδα» το παιδί, με τα στοιχεία τα δικά του και του παιδιού.
  • Ο έφηβος θα πρέπει να συνοδεύεται από τους γονείς στο εμβολιαστικό κέντρο.

Υπενθυμίζεται, πως το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό των εφήβων έχει ανάψει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ήδη από τις 5 Ιουλίου. «Ο εμβολιασμός των εφήβων είναι ένα ασφαλές βήμα προς την κανονικότητα της εκπαίδευσης και της κοινωνικής ζωής», ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19 εξηγώντας το σκεπτικό της Επιτροπής.

Επίσης, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι έφηβοι έχουν μικρό, αλλά υπαρκτό κίνδυνο νόσησης. Η συχνότητα εισαγωγής στο νοσοκομείο παιδιών από 12 έως 17 ετών, είναι 2,5 έως 3 φορές μεγαλύτερη από την συχνότητα των εισαγωγών από την συνήθη εποχική γρίπη.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι από τους 204 εφήβους ηλικίας 12 έως 17 ετών που νοσηλεύτηκαν κατά την διάρκεια του τριμήνου Ιανουαρίου- Μαρτίου 2021, το 70,6% είχαν υποκείμενο νόσημα, το 31,4% εισήχθη σε ΜΕΘ και 5% χρειάστηκε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής αλλά ευτυχώς δεν σημειώθηκε κανένας θάνατος.

Τέλος ανακοινώθηκε ότι καταργείται η ποινή των 6 ημερών για πάνω από 2 ακυρώσεις ραντεβού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ PFIZER

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ