Μενού
  • Α-
  • Α+

Εννέα κρούσματα κορονοϊού, 5 σε ηλικιωμένους και 4 σε εργαζομένους έχουν εντοπιστεί στο Γηροκομείο Βόλου, ενώ ο πρόεδρός του, Παύλος Πάνος ανέφερε στο Πρώτο Πρόγραμμα ότι οι 35 από τους 55 εργαζόμενους αρνούνται να εμβολιαστούν. Εκφράζει δε τον προβληματισμό του  για το πώς θα λειτουργήσει το Ίδρυμα, εάν βγουν σε αναστολή όσοι αρνηθούν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία – Επικίνδυνη η «τρύπα» στην εμβολιαστική κάλυψη

«Το πρόβλημά μας είναι η άρνηση του προσωπικού, καθώς 35 από τους 55 εργαζόμενους αρνούνται να εμβολιαστούν, δηλαδή το 65% του προσωπικού. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι αρνητές, διαφωνούν κάθετα», είπε ο Παύλος Πάνος, πρόεδρος του γηροκομείου Βόλου.  «Έχουμε κάνει ενημερωτικές ημερίδες με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, προσπαθήσαμε το Δ.Σ πολλές φορές να τους μιλήσουμε για να τους μεταπείσουμε, αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα», σημείωσε.  Σύμφωνα με τον ίδιο, οι περισσότεροι επικαλούνται «πολλές δικαιολογίες» για λόγους υγείας ή επικείμενη εγκυμοσύνη, ενώ κάποιοι λένε ότι θα περιμένουν να δουν πώς θα πάει το εμβολιαστικό πρόγραμμα και θα αποφασίσουν τον Σεπτέμβριο. 

Σε καραντίνα οι υπόλοιποι 

Στο γηροκομείο Βόλου φιλοξενούνται εκατό ηλικιωμένοι και υπάρχουν 55 εργαζόμενοι. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα σε ηλικιωμένους. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους, με λίγο πυρετό και κάποια συμπτώματα όπως δύσπνοια. Ένας εξ αυτών έχει μεταφερθεί προληπτικά στο νοσοκομείο, κατόπιν εντολής του ΕΟΔΥ. Οι υπόλοιποι είναι σε καραντίνα, σε όροφο covid, εντός του Ιδρύματος. Επίσης βρέθηκαν θετικοί τέσσερις εργαζόμενοι. Η μια εξ αυτών είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, είχε αντισώματα, και το πέρασε πολύ ελαφριά. Οι υπόλοιποι τρεις παρουσιάζουν λίγο πυρετό και κάποια συμπτώματα. Μαζί με τους τέσσερις εργαζόμενους, σε καραντίνα μπήκαν άλλοι οχτώ συνάδελφοί τους που ήταν στις ίδιες βάρδιες.

«Έπρεπε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός να είχε γίνει νωρίτερα»

Ο κ. Πάνος επισήμανε ότι θα έπρεπε να έχει αποφασιστεί πολλούς μήνες νωρίτερα ο υποχρεωτικός εμβολιασμός που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση για τις 16 Αυγούστου. «Όταν υπηρετείς τον ηλικιωμένο, έχεις υποχρέωση να εμβολιαστείς. Δυστυχώς κι εγώ περίμενα να είναι πιο άμεσο και απαιτητό από την Πολιτεία. Έτσι όπως έγινε οι μισοί περιμένουν να φύγουν με αναστολή και να διεκδικήσουν αποζημιώσεις», σχολίασε.Υπογράμμισε, δε, ότι στη σχετική απόφαση υπάρχουν κενά και ασάφειες, που πρέπει να ξεκαθαρίσουν. «Οι εμβολιασμένοι είναι πάλι τα κορόιδα. Έκαναν το εμβόλιο και καλούνται να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Είναι εκεί στην πρώτη γραμμή», πρόσθεσε ο πρόεδρος του γηροκομείου Βόλου. 

Αναρωτήθηκε, δε, για το πώς θα λειτουργήσει το Ίδρυμα, εάν βγουν σε αναστολή οι αρνητές. «Έχει 30 νοσηλευτές ο Βόλος; Ή θα πάει κάποιος σε ένα γηροκομείο που έχει ήδη κρούσματα; Οπωσδήποτε πρέπει να βρεθούν χέρια, ακόμη και από τις τοπικές σχολές νοσηλευτικής», είπε χαρακτηριστικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA