Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας, μετά τις δηλώσεις του για τον δολοφόνο της 20χρονης Καρολάιν που είχαν προκαλέσει σάλο. Υπενθυμίζεται πως είχε διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις δηλώσεις του. 

Διαβάστε ακόμη: Τα 9 επικά fails του συνδικαλιστή Σταύρου Μπαλάσκα

Η Ελληνική Αστυνομία σε σχετική ανακοίνωση ανέφερε ότι «κινήθηκε η διαδικασία εξέτασης για λήψη του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος του».

Τι είχε δηλώσει ο Σταύρος Μπαλάσκας

Ο συνδικαλιστής αστυνομικός μιλώντας στο Mega είχε χαρακτηρίσει «βλάκα» τον 32χρονο πιλότο καθώς αν είχε λειτουργήσει διαφορετικά, μετά από το έγκλημα που ομολόγησε πως διέπραξε, θα είχε εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση! «Είναι βλάκας. Γιατί εκείνη τη στιγμή που σκότωσε τη γυναίκα του, εάν έπαιρνε τηλέφωνο την αστυνομία δεν θα πήγαινε ούτε τέσσερα χρόνια φυλακή. Τώρα θα σαπίσει στη φυλακή. Έκανε όλη τη σκηνοθεσία, σκότωσε το σκυλί του, προσπάθησε να μπερδέψει, έβγαλε κάρτες από κάμερα. Τώρα τελείωσε», είπε χαρακτηριστικά.

Και όταν ρωτήθηκε γιατί θα τιμωρούνταν με τόσο μικρή ποινή απάντησε: «Θα πήγαινε εν βρασμώ ψυχής σε ενδοοικοκεγειακό καυγά, ''Χωρίς να το θέλω, εκείνη τη στιγμή", πρώην έντιμος βίος. Θα πήγαινε 5-6 χρόνια φυλακή; Είναι νέο παιδί. Τώρα πόσα θα πάει. Τώρα δεν έχει κανένα ελαφρυντικό». Ουσιαστικά οι χρήστες του διαδικτύου μέσα από τα μηνύματά τους κατηγορούν τον Σταύρο Μπαλάσκα πως δίνει... οδηγίες σε μελλοντικούς δολοφόνους για το πως μπορούν να αποφύγουν τη βαριά τιμωρία.

«Παρερμηνεύτηκε η δήλωση μου»

«Ενδεχομένως να ακούστηκε λάθος σε κάποιους» ήταν η απάντηση του συνδικαλιστή της αστυνομίας, Σταύρου Μπαλάσκα, μετά τον σάλο που ξεσήκωσαν οι δηλώσεις του αναφορικά με την δολοφονία στα Γλυκά Νερά«Παρερμηνεύτηκε η δήλωση μου» είπε μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και συνέχισε: «αυτό που είπα και αυτό που, αν πάρετε λέξη – λέξη, βγαίνει και σαν νόημα είναι ότι δεν έχουμε να κάνουμε έναν άνθρωπο εν βρασμό ψυχής, αλλά έναν άνθρωπο που έκανε ένα έγκλημα, έδωσε μια θεατρική παράσταση για να παραπλανήσει τις Αρχές, σκότωσε ένα ζώο αναίτια. Είναι πολύ βαρύτερο αυτό που έκανε, αυτό είναι το νόημα της δήλωσης μου».

«Με αυτήν την δήλωση εννοούσα ότι είναι τελείως διαφορετικό κάποιος να προβεί σε μια σοβαρή πράξη όπως είναι η δολοφονία και αμέσως να συντριβεί και να δηλώσει ότι θέλει να πληρώσει για το περιστατικό και άλλο είναι να είναι κάποιος που κάνει ότι μπορεί για να εξαπατήσει τις Αρχές» είπε και συνέχισε: «ένας άνθρωπος που ομολογεί άμεσα το έγκλημα του και δηλώνει ότι μετανόησε και αυτό προκύπτει μέσα από μια διαδικασία έχει διαφορετική αντιμετώπιση, αυτό μπορεί να σας το πει και ένας δικηγόρος καλύτερα από μένα».

Παραιτήθηκε από το ΔΣ της ΠΟΑΣΥ

Την παραίτησή του από το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) είχε υποβάλλει στις 24 Ιουνίου ο συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Σταύρου Μπαλάσκα το αρχηγείο της ΕΛΑΣ διέταξε ΕΔΕ σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και προκάλεσαν σάλο.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA