Μενού
  • Α-
  • Α+

Η τηλεοπτική τοποθέτηση του Σταύρου Μπαλάσκα το πρωί της Παρασκευής αναφορικά με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και για το τι θα μπορούσε να έχει κάνει ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος της 20άχρονης Καρολάιν, δεν είναι η πρώτη φορά που τον φέρνει αντιμέτωπο με την δικαιολογημένη οργή του κόσμου αλλά και με ΕΔΕ. 

Διαβάστε ακόμη: Γλυκά Νερά - Λατινοπούλου: Η ανάρτηση που είχε κάνει για την «ευτυχισμένη σύζυγο» Καρολάιν

Συγκεκριμένα, ο  συνδικαλιστής αστυνομικός μιλώντας στο Mega χαρακτήρισε «βλάκα» τον 32χρονο πιλότο καθώς αν είχε λειτουργήσει διαφορετικά, μετά από το έγκλημα που ομολόγησε πως διέπραξε, θα είχε εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση! «Είναι βλάκας. Γιατί εκείνη τη στιγμή που σκότωσε τη γυναίκα του, εάν έπαιρνε τηλέφωνο την αστυνομία δεν θα πήγαινε ούτε τέσσερα χρόνια φυλακή. Τώρα θα σαπίσει στη φυλακή. Έκανε όλη τη σκηνοθεσία, σκότωσε το σκυλί του, προσπάθησε να μπερδέψει, έβγαλε κάρτες από κάμερα. Τώρα τελείωσε», είπε χαρακτηριστικά.

Και όταν ρωτήθηκε γιατί θα τιμωρούνταν με τόσο μικρή ποινή απάντησε: «Θα πήγαινε εν βρασμώ ψυχής σε ενδοοικοκεγειακό καυγά, ''Χωρίς να το θέλω, εκείνη τη στιγμή", πρώην έντιμος βίος. Θα πήγαινε 5-6 χρόνια φυλακή; Είναι νέο παιδί. Τώρα πόσα θα πάει. Τώρα δεν έχει κανένα ελαφρυντικό». Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί αντιδράσεις με τις απαράδεκτες δηλώσεις του. Ακολουθούν οι φορές που ο Σταύρος Μπαλάσκας εξόργισε το λαϊκό αίσθημα: 

«Η αστυνομία συλλαμβάνει και η Δικαιοσύνη αφήνει ελεύθερους τους εγκληματίες»

Ο Σταύρος Μπαλάσκας προκάλεσε σάλο τρεις φορές με την τοποθέτησή του για την δολοφονία της Καρολάιν και όχι μία. Την πρώτη, ο συνδικαλιστής ισχυρίστηκε, ότι «η αστυνομία συλλαμβάνει και η Δικαιοσύνη αφήνει ελεύθερους τους εγκληματίες», ενώ έκανε λόγο για παραδικαστικό κύκλωμα.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων μετά τις επίμαχες δηλώσεις του κ. Μπαλάσκα το περασμένο Σάββατο σε τηλεοπτικό σταθμό, διαβίβασε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τις επίμαχες δηλώσεις. Και με αφορμή αυτές διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης .

Ο ίδιος μετά την ΕΔΕ που διατάχθηκε εις βάρος του, μιλώντας σε εκπομπή του ANT1 και προσπάθησε να ανασκευάσει τις επίμαχες δηλώσεις του.

Υποστήριξε πως δεν ήθελε να αφήσει υπόνοιες για τη Δικαιοσύνη, αλλά ότι οι δικαστές δεν έχουν τα κατάλληλα εργαλεία από την πολιτεία.

«Είναι πολύ κακό ιδιαίτερα στον συνδικαλισμό να επικρατεί το θυμικό και όχι η αλήθεια, όταν θέλουν οι άνθρωποι να λένε την αλήθεια. Έχω πει πολλές φορές ότι οι δικαστές είναι οι καλύτεροι που έχουμε, αλλά δεν τους παρέχονται τα εργαλεία από την πολιτεία για να μην αφήνουν αυτούς τους ανθρώπους στο πεζοδρόμιο», δήλωσε.

«Αλλοδαποί σεσημασμένοι οι δράστες στα Γλυκά Νερά»

Στις κατευθύνσεις που κινείτοη Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών που σκότωσαν την 20χρονη γυναίκα στα Γλυκά Νερά είχε αναφερθεί ξανά ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας.

Όπως είχε σημειώσει ο κ. Μπαλάσκας, πιθανόν πρόκειται για αλλοδαπούς από το πρώην ανατολικό μπλοκ και ενδεχομένως να έχουν κάνει φυλακή για παρόμοιες πράξεις.

«Ξέρουν το διαρρηκτικό αντικείμενο, άρα είναι σίγουρα σεσημασμένοι διαρρήκτες» πρόσθεσε ο κ. Μπαλάσκας, υπογραμμίζοντας ότι έπειτα από εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. επιλέχθηκαν οι πιο άξιοι αξιωματικοί για να αναλάβουν την υπόθεση.

Παράλληλα, ο Σταύρος Μπαλάσκας είχε αναφέρει  ότι ειδικοί βρίσκονται δίπλα στον σύζυγο του θύματος, προκειμένου να θυμηθεί λεπτομέρειες που θα βοηθήσουν τους αστυνομικούς στον εντοπισμό των δραστών.

«Ούτε μία στο τρισεκατομμύριο να αποφύγει τη σύλληψη χρυσαυγίτης»

Οι χρυσαυγίτες καταδικάστηκαν στις 7 Οκτωβρίου του 2020. Ο Σταύρος Μπαλάσκας ισχυριζόταν ότι «ούτε μια στο τρισεκατομμύριο να αποφύγει τη σύλληψη χρυσαυγίτης». Ο Χρήστος Παππάς έφυγε στο εξωτερικό. Ακόμα και σήμερα, οκτώ μήνες μετά την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης, ο πρώην βουλευτής αναζητείται ακόμα. 

«Όταν είσαι όμορφος και αστυνομικός, θα περάσεις ωραία στη φυλακή»

Στις 13 Φεβρουαρίου του περασμένου έτους συνελήφθη ένας 29χρονος Αστυφύλακας ο οποίος είχε διαπράξει ένοπλες ληστείες σε ]πρατήριο υγρών καυσίμων στο Περιστέρι και σε περίπτερο στο Γαλάτσι.

Θέση για το περιστατικό πήρε και ο Σταύρος Μπαλάσκας ο οποίος καταδίκασε τις πράξεις του συναδέλφου του χαρακτηρίζοντάς τες απαράδεκτες.

«Δεν μπορεί να αμαυρώνει 57.000 συναδέλφους του. Δεν μπορώ να ακούω ότι αστυνομικός είναι ληστής. Δεν μπορεί να φοράει τη στολή, να παίρνει το υπηρεσιακό όπλο και να κάνει ληστείες σε περιπτεράδες», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ANT1

Μάλιστα, δήλωσε ότι έχει ενημερωθεί ότι είναι όμορφος... «Όταν είσαι όμορφος και αστυνομικός, θα περάσεις πολύ όμορφα στη φυλακή» είπε στη συνέχεια ο Σταύρος Μπαλάσκας με νόημα.

«Όλοι οι αστυνομικοί της χώρας έχουν μεταλλικό πτυσσόμενο γκλοπ»

Με αφορμή την αστυνομική βία που προκλήθηκε στην πλατεία Νέας Σμύρνης τον Μάρτιο, ο αστυνομικός εμφανίστηκε διαμετρικά αντίθετος με την σαφή καταδίκη της χρήσης πτυσσόμενου μεταλλικού γκλοπ από αστυνομικούς στην οποία προχώρησε άμεσα ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής Σπήλιος Κρικέτος.

Όπως υποστήριξε ο κ. Μπαλάσκας, «όλοι οι αστυνομικοί της χώρας φοράμε δύο πράγματα: μία στολή, την 511, την μπλε φόρμα και όλοι έχουμε αυτό το πτυσσόμενο γκλοπ». Όταν ωστόσο κλήθηκε να διευκρινίσει εάν εννοεί το μεταλλικό πτυσσόμενο γκλοπ, ο κ. Μπαλάσκας απάντησε ότι το έχει η βρετανική αστυνομία, η ιταλική, η γερμανική, η πορτογαλική, η βελγική, του Λουξεμβούργου, η Ρωσία, η Αμερική και ότι είναι εξέλιξη της αστυνομικής ράβδου που δεν πωλείται πλέον. 

«Υπάρχει κάποια απαγόρευση για αυτό το γκλοπ, μπορείτε να μου δώσετε ένα χαρτί, μία κανονιστική διαταγή, μία εντολή, ένα Προεδρικό Διάταγμα, μία Κοινή Υπουργική Απόφαση που να λέει ότι απαγορεύεται;», όπως σχολίασε επιδεικτικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κρικέτος είπε στο Mega ότι το γκλοπ που με το οποίο ξυλοκόπησε ο αστυνομικός τον πολίτη στη Νέα Σμύρνη ήταν μεταλλικό, κάτι που απαγορεύεται όπως είπε.

Τα «σκουπίδια» των Εξαρχείων

Με «σκουπίδια» παρομοίασε τον Σεπτέμβριο του 2019 τους ανθρώπους που βρίσκονται στα Εξάρχεια χωρίς να προσδιορίζει αρχικά ποιους ακριβώς εννοεί όταν αναφέρεται στην «ξεκαθάριση των Εξαρχείων» ο συνδικαλιστής της ΠΟΑΣΥ.

Εκκίνησε μια αθόρυβη νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα η οποία είναι η αστυνομία, η οποία σιγά σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια προοδευτικά, δημοκρατικά, με σχέδιο από τα επιτελεία της Αστυνομίας» είπε επί λέξει στο ΣΚΑΙ ο συνδικαλιστής της Αστυνομίας καλούμενος να σχολιάσει την σημερινή «έφοδο» όπως πανηγύριζε ΣΚΑΙ και κυβέρνηση στα Εξάρχεια.

Παρόλο που οι δημοσιογράφοι της εκπομπής προσπάθησαν να του δώσουν την δυνατότητα να ανακαλέσει εκείνος επέμεινε στις άκρως ρατσιστικές και απάνθρωπες αυτές δηλώσεις:

«Με την παρομοίωση σκουπίδια εννοείται την παραβατικότητα και τα φαινόμενα ανομίας;» ρώτησε η δημοσιογράφος

«Όχι τους ανθρώπους;» και πρόσθεσε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ

Ωστόσο ο κ. Μπαλάσκας συνέχισε:

«Βεβαίως δεν εννοούμε τους ανθρώπους που αποτελούν μία σκόνη που μπορεί να έχει ενοχλητικό χαρακτήρα αλλά δεν έχει καίριο για τα Εξάρχεια, εννοούμε τα πραγματικά σκουπίδια στις άλλες δέκα καταλήψεις τις οποίες τις έχουν σκληροί ποινικοί, ακροαριστεροί, ακροαναρχικοί, άνθρωποι ιδιαίτεροι, τότε θα έχει μπορεί δημοσιογραφικό ψωμί που θα μπορέσουμε να το συζητήσουμε και εδώ».

«Η ταράτσα όπου έγιναν οι προσαγωγές είναι δημόσιος χώρος»

Ο γνωστός σκηνοθέτης, Δημήτρης Ινδαρές, και οι δύο γιοι του δέχθηκαν επίθεση από την ΕΛ.ΑΣ.τον Δεκέμβριο του 2019 στην ταράτσα της οδού Ματρόζου και προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ επειδή αρνήθηκαν την είσοδο αστυνομικών στην οικία τους.

Ο κ. Μπαλάσκας είχε  ότι «οι ταράτσες είναι δημόσιος χώρος, συνεπώς μπορεί η Αστυνομία να προσαγάγει και να συλλάβει άτομα που θεωρεί ότι διέπραξαν κάποιο αδίκημα. Αντιθέτως, δεν μπορεί η Αστυνομία να μπει σε κάποιο σπίτι χωρίς άδεια εισαγγελέα (εκτός και εάν συντελείται κακούργημα). Όπως και δεν μπήκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι της οικογένειας, επειδή στην αρχή δεν είχαν άδεια εισαγγελέα και επειδή δεν γινόταν εντός του κάποιο κακούργημα».

«Οι αστυνομικοί δεν περάσαμε καλά με την προηγούμενη κυβέρνηση»

Επίθεση στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε με το που βγήκε η Νέα Δημοκρατία, ο Σταύρος Μπαλάσκας.  Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο συνδικαλιστής αστυνομικός επέρριψε ευθύνες σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν στήριξαν τους ένστολους. Χαρακτηριστικά ανέφερετα εξής: «Η ψυχολογία των αστυνομικών με την προηγούμενη κυβέρνηση ήταν στο χειρότερο σημείο. Υπήρχαν πάρα πολλοί στην προηγούμενη κυβέρνηση, οι οποίοι δεν συμπάθησαν τους αστυνομικούς, διότι είχαν βιώματα από τα παιδικά και τα φοιτητικά τους χρόνια με τους αστυνομικούς. Δεν περάσαμε καλά σαν αστυνομικούς και η ψυχολογία μας δεν ήταν καλή. Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν στάθηκε δίπλα στους αστυνομικούς». Και πρόσθεσε: «Δεν αισθανόμασταν ότι έχουμε μία πολιτική κάλυψη». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA