Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπορεί να είναι μόλις 12 ετών, αλλά η Λεμονιά έσωσε από πνιγμό στη Μόλα Καλύβα Κασσάνδρας Χαλκιδικής έναν πολίτη που λιποθύμησε ενώ κολυμπούσε στη θάλασσα.

Διαβάστε ακόμη: Ταϊλάνδη: Η διάσωση που συγκλόνισε τον πλανήτη - Τι κάνουν σήμερα οι 13 μικροί «ήρωες»

Σύμφωνα με τη σελίδα «KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές», ο πολίτης λιποθύμησε και αφού τον έβγαλαν έξω από τη θάλασσα, η Λεμονιά φόρεσε τα γάντια και τη μάσκα της, τον πλησίασε και τον τοποθέτησε σε πλάγια θέση για να προστατεύσει τους αεραγωγούς του. 

Μόλις έφτασε το ασθενοφόρο, ο πατέρας της Λεμονιάς, Κλεάνθης (Εθελοντής Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κασσάνδρας), χορήγησε το απαραίτητο για την κατάσταση του θύματος οξυγόνο και ο πολίτης μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας. «Ήταν τέλεια, δεν φοβήθηκα καθόλου, ήξερα πως έπρεπε να βοηθήσω», είπε η 12χρονη Λεμονιά. Η Λεμονιά εκπαιδεύτηκε στις πρώτες βοήθειες, καθώς το σχολείο της συμμετέχει στο πρόγραμμα ««KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές», που έχει εγκριθεί από το υπουργείο Παιδείας. 

Η ανάρτηση στο Facebook στην ομάδα KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές: 

Η πρώτη διάσωση της 12χρονης Λεμονιάς. Πριν λίγες ώρες ένας άνθρωπος κινδύνευσε από παρ' ολιγον (μη θανατηφόρο) πνιγμό στη Μόλα Καλύβα Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Ενώ κολυμπούσε έχασε τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει πολύ σοβαρά η ζωή του. Πολλοί άνθρωποι βοήθησαν, ένας γιατρός και εκπαιδευμένοι πολίτες, ξεχώρισε όμως ένα  12χρονο κορίτσι!

Η 12χρονη Λεμονιά ήταν η πρώτη ανταποκρίτρια που έφτασε δίπλα στο θύμα αφού τον έβγαλαν στην ακτή, φορώντας γάντια και μάσκα τον τοποθέτησε σε πλάγια θέση ασφαλείας για να προστατεύσει τον αεραγωγό του ημιλιπόθυμου θύματος.

Μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου, ο μπαμπάς της Κλεάνθης (Εθελοντής Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κασσάνδρας), χορήγησε το απαραίτητο για την κατάσταση του θύματος οξυγόνο, έχοντας πάντα δίπλα του τον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή της κοινότητας του για κάθε ενδεχόμενο! Στη συνέχεια με το ασθενοφόρο  διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας και το Νοσοκομείο του Νομού Χαλκιδικής, με τις ελπίδες όλων μας για καλή ανάρρωση.

Όταν επικοινωνήσαμε μαζί της μετά το περιστατικό, η Λεμονιά είπε το εξής: «Ήταν τέλεια, δεν φοβήθηκα καθόλου, ήξερα πως έπρεπε να βοηθήσω». Η Λεμονιά εκπαιδεύτηκε ξανά και ξανά στις Πρώτες Βοήθειες,  καθώς το σχολείο της συμμετέχει σε ετήσια βάση στο εγκεκριμένο από το υπουργείο Παιδείας εθελοντικό εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα KIDS SAVE LIVES - Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές. Είναι επίσης Πρωταθλήτρια του TaeKwonDo, παίζει πιάνο και σαξόφωνο και μιλάει 4 γλώσσες! Στην Κασσάνδρα η διάσωση είναι υπόθεση όλων! Τι πιστεύετε εσείς για την εκπαίδευση παιδιών στις πρώτες βοήθειες; Αξίζει ο 10ετης αγώνας μας για εκπαίδευση παιδιών και διάδοση απινιδωτών;

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA