Μενού
  • Α-
  • Α+

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 16χρονος που είχε συλληφθεί πριν λίγο καιρό για συμμετοχή σε συμμορία ανηλίκων που λήστευε συνομήλικους της. 

Διαβάστε ακόμη: Άλιμος: Με το Μετρό προσπάθησαν να το σκάσουν οι ανήλικοι που μαχαίρωσαν 14χρονο - Βίντεο ντοκουμέντο

Οι εννέα φερόμενοι ως δράστες που συνελήφθησαν μετά τη σοκαριστική επίθεση στον 14χρονο, ο ποίος μαχαιρώθηκε τρεις φορές στα πλευρά και γλίτωσε από θαύμα, οδηγήθηκαν σε εισαγγελέα και σε ανακριτή.

Στους δύο από αυτούς επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης τους δύο φόρες στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Σε πέντε συλληφθέντες μεταξύ των οποίων και τρία κορίτσια, διατάχθηκε η παρακολούθηση τους από επιμελητή ανηλίκων, ενώ για τον 16χρονο που είχε συλληφθεί πριν ένα περίπου μήνα και για συμμετοχή σε ληστρική συμμορία, αποφασίστηκε η προσωρινή κράτηση του στις φυλακές ανηλίκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην κατοχή του 16χρονου που κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος βρέθηκε το ένα από τα δύο μαχαίρια που είχαν οι δράστες που επιτέθηκαν στον 14χρονο στον Άλιμο. 

Τον μαχαίρωσαν για μία ματιά, ήταν μέσα στα αίματα

Όπως περιέγραψε ο πατέρας του 14χρονου, Κώστας Χρυσανθακόπουλος, στο OPEN και στον ΑΝΤ1 «γύρω στις 5 που ήμουν στη δουλειά μου με ενημέρωσαν οι φίλοι του γιου μου ότι έχει χτυπηθεί. Μέχρι να έρθω στο συμβάν η ψυχή και η καρδιά μου είχαν τρελαθεί. Είδα το παιδί ξαπλωμένο στο παγκάκι, τυλιγμένο με την πετσέτα της θαλάσσης στην κοιλιά, μέσα στα αίματα. Είχε έρθει η αστυνομία και ασθενοφόρο». 

Σύμφωνα με τον πατέρα «ούτε μίλησαν ούτε βρίστηκαν τίποτα. Για μία ματιά μέσα στο λεωφορείο έγιναν όλα αυτά! Ήθελαν να ληστέψουν το παιδί μου και του πήραν το κινητό. Το χτύπησαν και στο κεφάλι, έχει δύο ράμματα. Δεν ξέρω με τι αντικείμενο το χτυπήσανε, εγώ λέω λογικά με τον σουγιά». «Βγάζουν μαχαίρι για μια ματιά», σημείωσε ο πατέρας. «Στόχος ήταν να το κάνουν, όχι να πάρουν το κινητό. Επειδή τους είδαν και δεν τους άρεσαν οι φάτσες τους, να το πω λαϊκά, τους μαχαίρωσαν. Την ημέρα που πήγαμε στο αστυνομικό τμήμα, μόνο με πλησίασαν κάποιοι γονείς των παιδιών, είπαν περαστικά και με ρώτησαν πως είναι το παιδί. Κανείς δεν με πήρε τηλέφωνο. Και συγγνώμη να μου έλεγαν δεν θα τη δεχόμουν», επεσήμανε. 

«Η αστυνομία έκανε το καθήκον της, ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν για να τους συλλάβουν. Το προηγούμενο μεσημέρι ο γιος μου είχε δει μέσα στο λεωφορείο πάλι τον έναν. Δύο παιδιά που συνέλαβαν το έχουν ξανακάνει. Είναι τραγικά τα πράγματα. Να κάνει κάτι το κράτος θα θρηνήσουμε θύματα. Θα κλαίμε νέα παιδιά», τόνισε. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA