Μενού
  • Α-
  • Α+

Περίπου 200 μέτρα από τον σταθμό του Μετρό στον Άλιμο, σχεδόν ενάμιση χιλιόμετρο από το σημείο της αιματηρής συμπλοκής, εντόπισαν οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Νοτιοανατολικής Αττικής τους 9 ανήλικους συλληφθέντες για το μαχαίρωμα του 14χρονου μαθητή το απόγευμα της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας 16χρονος που έδινε το «παρών» στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που διαμένει, καθώς κατηγορείται για ληστείες ενώ δύο ακόμη από τους συλληφθέντες πριν από περίπου ένα μήνα είχαν προσαχθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Ηλιουπόλεως για υπόθεση ληστειών με χρήση βίας σε άλλους ανήλικους στο πάρκο «Χαλικάκι». Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στην «άγουρη συμμορία» είχαν βρει θέση και τρεις κοπέλες ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κατά την παραμονή τους στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Αλίμου, οι περισσότεροι από τους ανήλικους συλληφθέντες ήταν ιδιαίτερα προκλητικοί προς τους αστυνομικούς. 

Διαβάστε ακόμη: Κηφισιά: Μαχαιρώθηκε 17χρονος - Τον χτυπούσαν με μανία συνομήλικοί του

Όσον αφορά το θύμα της επίθεσης, τον 14χρονο μαθητή, είναι καλά στην υγεία του, καθώς έπειτα από ολιγόωρη νοσηλεία στο «Παίδων» έφυγε για να συνεχίσει την ανάρρωση στο σπίτι του. Μάλιστα, επέδειξε ιδιαίτερη παρρησία κατά την προανακριτική διαδικασία, καθώς δεν δίστασε να αναγνωρίσει τα άτομα που τον χτύπησαν και τον μαχαίρωσαν. 

Ν. Κορομηλάς: «Τους εντόπισαν σε λίγα μόλις λεπτά»

Μιλώντας στο Reader ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής, Νίκος Κορομηλάς, ανέφερε: «Δυστυχώς, παρατηρούμε το τελευταίο χρονικό διάστημα να δρουν στις περιοχές της Νοτιανατολικής Αττικής όλο και πιο συχνά σπείρες ανηλίκων, οι οποίες μάλιστα καταφεύγουν σε ακραίες μορφές εγκληματικών ενεργειών. Αναμφισβήτητα, όταν οι ανήλικοι εμφανίζουν τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές υπάρχει κοινωνικό πρόβλημα και πρέπει πρωτίστως να αναζητηθούν λύσεις στην οικογένεια και στο σχολείο. Οι συνάδελφοι κατάφεραν μέσα σε ελάχιστα λεπτά να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους εμπλεκόμενους στο περιστατικό, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά τον επαγγελματισμό τους, παρά το γεγονός ότι είναι επιφορτισμένοι με πλείστα όσα καθήκοντα. Αυτό παρά το γεγονός ότι ο Έλληνας Αστυνομικός περιμένει ακόμα την επιβράβευση από την Πολιτεία (όπως εκφράστηκε επίσημα δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού) και δεν έχει χαρακτηριστεί το επάγγελμά του ως επικίνδυνο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA