Μενού
  • Α-
  • Α+

Για ώρες περίμεναν στο υπαίθριο πάρκινγκ του κέντρου Υγείας της Πάρου έξι 18χρονοι, οι οποίοι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό, προκειμένου να βρουν κάποιο χώρο για να περάσουν την καραντίνα τους. Τα παιδιά αναγκάστηκαν να παραμείνουν έξω από το κέντρο Υγείας της Πάρου για 16 ώρες, με δυο από αυτά να έχουν πυρετό και ρίγη και χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας από πουθενά.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Τρεις έγκυες νοσηλεύονται στη Θεσσαλονίκη - Η μία διασωληνωμένη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ τα παιδιά ξύπνησαν με πυρετό και έσπευσαν στο κέντρο Υγείας, όπου και διαγνώστηκαν θετικά στον κορονοϊό. Αμέσως μετά οδηγήθηκαν στο υπαίθριο πάρκινγκ προκειμένου να περιμένουν για να μεταφερθούν σε κάποιο δωμάτιο καραντίνας. Δυστυχώς, όμως οι ώρες περνούσαν χωρίς να υπάρξει κάποια λύση με αποτέλεσμα τα παιδιά να παραμένουν στο πάρκινγκ και μάλιστα μερικά από αυτά είχαν ρίγος και δεν αισθάνονταν καθόλου καλά. Κάποια στιγμή ένας γιατρός από το κέντρο Υγείας, παρείχε τις πρώτες βοήθειες για τα δύο από τα έξι παιδιά και μεσολάβησε προκειμένου να μεταφερθούν σε δωμάτια καραντίνας.

Παρ' όλα αυτά, έμειναν πίσω άλλα τέσσερα παιδιά για τα οποία δεν υπήρξε λύση. Μέτα από παρέμβαση της Πολιτικής Προστασίας και αναμονή 16 ωρών τα παιδιά μεταφέρθηκαν στην Αθήνα με ελικόπτερο.

Ιταλός τουρίστας δεν έβρισκε δωμάτιο καραντίνας στη Μύκονο

Παρόμοιο περιστατικό συνέβη και στη Μύκονο, καθώς ένας 18χρονος Ιταλός τουρίστας που κόλλησε κορονοϊό δεν μπόρεσε να βρει δωμάτιο καραντίνας για να μείνει. Σύμφωνα με πληροφορίες το νησί ήταν κατάμεστο και όλα τα δωμάτια καραντίνας είχαν δοθεί. Ο 18χρονος περιφερόταν στο νησί χωρίς να μπορεί να βρει δωμάτιο μέχρι που έβαλε τα κλάματα.

Η λύση βρέθηκε καθώς ο 18χρονος φιλοξενήθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού και ύστερα βρέθηκε μια κλίνη σε ξενοδοχείο για να περάσει εκεί το διάστημα της καραντίνας του. Στην Μύκονο υπάρχει μονάχα ένα ξενοδοχείο καραντίνας και όσοι νοσούν δεν μπορούν να μεταφερθούν σε άλλα νησιά για να περάσουν τις ημέρες απομόνωσης εκεί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA