Μενού
  • Α-
  • Α+

Το φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης» έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του και στη χώρα μας.  Αν και εξασθενημένο σχετικά με τη θανατηφόρα "θεομηνία" που κτύπησε την Κεντρική Ευρώπη, φέρνει μαζί του βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του Ιονίου, τη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη: Πλημμύρες στη Γερμανία: Ζήτησε συγγνώμη για τα γέλια ο υποψήφιος Καγκελάριος

Ήδη τα πρώτα του σημάδια έγιναν αισθητά στην πόλη της Φλώρινας όπου για περισσότερα από 15 λεπτά σημειώθηκε έντονη χαλαζόπτωση, με τους κατοίκους να καταγράφουν "ακραίες" - για τα δεδομένα της εποχής - καιρικές συνθήκες, με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Νωρίτερα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού αρχής γενομένης απο νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, που θα συνεχισθεί και τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, επιδείνωση του καιρού προβλέπεται στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα σήμερα και αύριο (19/7), με βροχές και ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους, σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πιο αναλυτικά, τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν:

1. Σήμερα Κυριακή, την Ήπειρο, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη δυτική Στερεά και τις βορειότερες περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας.

2. Αύριο Δευτέρα, μέχρι τις απογευματινές ώρες τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

 Καρδίτσα: Έντονη βροχόπτωση, χαλάζι και δυνατοί άνεμοι

Ισχυρό μπουρίνι έπληξε την περιοχή του Παλαμά στην Καρδίτσα το απόγευμα της Κυριακής 18 Ιουλίου με κύρια χαρακτηριστικά την ισχυρή βροχόπτωση, το χαλάζι και τους πολύ ισχυρούς ανέμους.

Μέσα σε λίγα λεπτά τα έντονα καιρικά φαινόμενα δημιούργησαν μεγάλες καταστροφές στην πόλη κυρίως από τους ισχυρούς ανέμους και το χαλάζι που είχε σε κάποιες περιπτώσεις το μέγεθος καρυδιού

Πυρετώδεις είναι οι ενέργειες που καλούνται να διεκπεραιώσουν οι πυροσβέστες της Π.Υ. Παλαμά καθώς καλούνται για κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων ενώ αίσια και άμεσα έληξε επέμβαση για τον εντοπισμό προσωρινά αγνοούμενων. Σημειώνουμε ότι μετά από ένα διάλειμμα η βροχόπτωση στην περιοχή συνεχίζεται χωρίς ωστόσο την ίδια ένταση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA