Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο 30χρονος καθ' ομολογίαν δράστης του εγκλήματος στη Φολέγανδρο με τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς, βρέθηκε σήμερα ενώπιον του ανακριτή Νάξο παίρνοντας προθεσμία ώστε να ετοιμάσει την υπερασπιστική γραμμή. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο συνήγορός του, Ιωάννης Βλάχος, η πλευρά του θα ζητήσει να εξεταστεί από ψυχίατρο.

Διαβάστε ακόμη: Φολέγανδρος: Γιουχάισαν τον 30χρονο - «αλήτη, ντροπή σου» - Τι είπε στην οικογένεια της Γαρυφαλλιάς - Πήρε 48ωρη προθεσμία

Όπως σημείωσε ο δικηγόρος υπάρχει ιστορικό με ψυχική ασθένεια του 30χρονου και όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1 «υπήρξε και αγωγή που διακόπηκε με δική του πρωτοβουλία». «Δεδομένα θα ζητήσω ψυχιατρική εξέταση» ανέφερε. Την ίδια στιγμή, σχολιάζοντας την επικοινωνία που είχε με τον εντολέα του ανέφερε πως του είπε πως «δεν μπορεί να καταλάβει γιατί το έκανε. Στην ερώτηση μου τι έκανε τις ώρες που περιπλανιόταν είπε πως προσπαθούσε να πιάσει το νήμα των γεγονότων. Δεν μπορούσε να καταλάβει τι έγινε». Και συμπλήρωσε πως: «Θυμάται το περιστατικό. Έχει κατανοήσει το αποτέλεσμα, αλλά δεν μπορεί να καταλάβει γιατί έφτασε να ενεργήσει έτσι».

Παράλληλα ο δικηγόρος Ιωάννης Βλάχος μετέφερε την «πλήρη συμπαράσταση στο κοινωνικό κίνημα ενάντια στη βία κατά των γυναικών» από την οικογένεια του δράστη. Όπως είπε: «οι γονείς του μου έδωσαν εντολή να συνεργαστούμε με τις αρχές για να διαλευκανθεί η υπόθεση. Δεν μπορούν να κατανοήσουν πως ξαφνικά έφτασε να κάνει αυτό το πράγμα». 

Τηλεφωνική επικοινωνία της αδελφής του δολοφόνου με την μητέρα της Γαρυφαλιάς

Όπως αποκάλυψε νωρίτερα το Reader.gr η αδερφή του 30χρονου καθ' ομολογίαν δολοφόνου είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τη μητέρα της αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αδερφή του δράστη με πρωτοβουλία της, επικοινώνησε με την κυρία Αλεξάνδρα Ψαράκου προκειμένου να της εκφράσει τα συλλυπητήριά και την συμπαράστασή της στο δράμα που περνάει. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του δράστη, Ιωάννη Βλάχο, ο οποίος μίλησε στο Reader.gr «οι δύο γυναίκες είχαν μια συζήτηση σε πολιτισμένο επίπεδο και έγινε μετά από πρωτοβουλία της αδερφής του δράστη».

Φολέγανδρος - Ζητείται άρση απορρήτου

Οι αστυνομικοί αναμένεται να ζητήσουν άρση απορρήτου του κινητού της 26χρονης για να ελέγξουν μηνύματα και συνομιλίες που ίσως αποκαλύψουν και άλλα στοιχεία για τη σχέση που είχε με τον δράστη. Το κορίτσι που δολοφονήθηκε, σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατασκηνωτών στο ελεύθερο κάμπινγκ του Αγίου Νικολάου στην Φολέγανδρο αλλά και των ιδιοκτητών εστιατορίου στην παραλία της περιοχής, βρισκόταν σε καθεστώς περιορισμού. Το ζευγάρι βρισκόταν στο νησί τρεις ημέρες και πραγματοποιούσε λιγοστές εμφανίσεις στην παραλία. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, μοναδικές στους επισκέψεις στο εστιατόριο ήταν το πρωί, για να προμηθευτούν καφέδες, τους οποίους και έπιναν σε συγκεκριμένο σημείο, και το βράδυ για να πάρουν μπίρες, περνώντας έτσι τον περισσότερο τους χρόνους στην σκηνή.

Το γεγονός αυτό ειδικά, φαίνεται πως είχε κάνει εντύπωση στους περισσότερους κατασκηνωτές, οι οποίοι παρατηρούσαν πως το ζευγάρι παρέμενε εντός σκηνής ακόμη και το μεσημέρι παρά τις υψηλές θερμοκρασίες. «Την έπαιρνε γρήγορα, την παρακάλαγα την Γαρυφαλλιά να κάτσει μαζί μας μου λέει θέλει να περπατήσουμε, θέλει να δει το νησί, του έλεγα αυτουνού καλά ρε παιδί μου διακοπές κάνεις ηρέμησε λίγο. Οχι όχι αυτό μου αρέσει εμένα. δεν μίλαγε δεν κουνιόταν αυτός, ενώ η Γαρυφαλλιά χοροπήδαγε από τη χαρά της ήταν τόσο ευτυχισμένη» ανέφερε κάτοικος του νησιού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA