Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα 3.000 θα αγγίξουν τα σημερινά (22/7) κρούσματα σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα. Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ, Αρκουμανέας τόνισε ότι και τα σημερινά κρούσματα αναμένεται να κινηθούν στα επίπεδα των τελευταίων ημερών και να φτάσουν κοντά στα 3.000. Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε ότι έχει μειωθεί η αυξητική τάση που παρατηρήθηκε στα κρούσματα και έκανε λόγο για «ένα 5% εμβολιασμένων που νοσεί αυτή τη στιγμή».

Παράλληλα, έκρουσε για μία ακόμα φορά τον κώδωνα του κινδύνου κι επέστησε μεγάλη προσοχή, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα μεταδίδεται με τρομακτικό τρόπο κάτι που καθιστά επιβεβλημένο τον εμβολιασμό. «Μιλάμε για πανδημία των ανεμβολίαστων, πρέπει να εμβολιαστούμε», τόνισε. Σημείωσε ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι η κυρίαρχη στα καινούρια κρούσματα στη χώρα μας και εξήγησε ότι σημειώνει γρήγορη αύξηση της τάξης του 10%. Αυτή τη στιγμή πάντως, όπως είπε, υπάρχει μία μείωση της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

«Θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων και αυτή την εβδομάδα, και τις επόμενες, πρέπει να κοιτάμε όμως την ηλικία κι αν καταλήγουν σε ΜΕΘ να διασωληνώνονται ή έχουμε και θανάτους» παρατήρησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ. Αποσαφήνισε πάντως πως τις τελευταίες μέρες ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων έχει μειωθεί. Έπεσε, τόνισε, και το RT (δείκτης μετάδοσης) από το 1,38 στο 1,22.

Ο κ. Αρκουμανέας ανέφερε επίσης ότι αυτή την στιγμή έχει πέσει πολύ ο ηλικιακός μέσος όρος των κρουσμάτων και είναι τα 30 έτη, όταν στις αρχές της χρονιάς ήταν η ηλικία των 46. Δήλωσε επίσης ότι τα κρούσματα θα κινηθούν και σήμερα γύρω στα 3.000.

«Σήμερα θα περάσουμε τα 10 εκατ. εμβολιασμών, που είναι πολύ σημαντικό, συνεχίζουμε με ένα πολύ καλό ρυθμό πάνω από 75.000 εμβολιασμοί την ημέρα είναι λογικό και λόγω καλοκαιριού να υπάρχει μια μείωση υπάρχουν σκέψεις για επιπλέον δράσεις προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό των ανθρώπων που εμβολιάζονται καθημερινά.  Πρέπει να πείσουμε για την ασφάλεια των εμβολιασμών το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον μας. Είναι κάτι που πρέπει να γίνει». 

Προανήγγειλε επιπλέον δράσεις για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί, ενώ ξεκαθάρισε  επίσης ότι ο στόχος της ανόσιας δεν έχει καθοριστεί. «Είναι στο 70% αλλά μπορεί να φτάνει και 85%» είπε. Παράλληλα, ο κ. Αρκουμανέας δεν απέκλεισε νέα περιοριστικά μέτρα σε νησιά, εφόσον χρειαστεί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA