Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Γαρυφαλλιά που δολοφονήθηκε από τον 30χρονο σύντροφό της στη Φολέγανδρο θα μπορούσε να είχε σωθεί αν είχε ανασυρθεί από το νερό 10 λεπτά νωρίτερα, σύμφωνα με τον αγροτικό γιατρό του νησιού, που επιχείρησε να κάνει ανάνηψη στην 26χρονη.

Διαβάστε ακόμη: Φολέγανδρος: Έφτασε στον Πειραιά ο 30χρονος - Οδηγείται στον Κορυδαλλό 

Ο αγροτικός γιατρός βρέθηκε στην παραλία της Λυγαριάς, αμέσως μετά την ενημέρωση του Λιμενικού για την ανεύρεση σορού που επέπλεε. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ο γιατρός επιχείρησε να την επαναφέρει αφού διαπίστωσε πως το σώμα της ήταν ακόμα ζεστό. «Αν είχε ανασυρθεί 10 λεπτά νωρίτερα από το νερό ενδεχομένως να είχε σωθεί», ανέφερε ο γιατρός. 

Στο μεταξύ, ο 30χρονος έφτασε το μεσημέρι της Παρασκευής (23/7) στο λιμάνι του Πειραιά και οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό. Οι αστυνομικοί έβγαλαν άρον άρον από το πλοίο τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο και τον φυγάδευσαν για να αποφύγει το πλήθος. Νωρίτερα, ο ο 30χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία μεταφέρθηκε στο λιμάνι συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης κι αποδοκιμάστηκε εκ νέου απ' όσους τον αντίκρισαν την ώρα που οι άνδρες της Ασφάλειας τον οδηγούσαν στον καταπέλτη του πλοίου.

Την Πέμπτη (22/7) απολογήθηκε και με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αποφασίστηκε να προφυλακιστεί στον Κορυδαλλό, αλλά και να διενεργηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Την χτύπησε και την έριξε από τον γκρεμό 

Όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική έκθεση ο 30χρονος καθ' ομολογίαν δολοφόνος χτύπησε, έσυρε στα βράχια και έριξε τη Γαρυφαλλιά από τον γκρεμό ενώ ήταν ακόμα ζωντανή. Η αιτία θανάτου της 26χρονης κοπέλας είναι ο πνιγμός.  

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Ηλία Μπογιόκα που διενήργησε την νεκροψία νεκροτομή, ο 30χρονος γρονθοκόπησε τη σύντροφό του τόσο πολύ, που εκείνη δεν μπορούσε να αντιδράσει. Και όπως ήταν πεσμένη στο έδαφος, σύμφωνα με τα τραύματα στη σορό της, δεν σταμάτησε. Την έπιασε, την έσυρε στα βράχια και την πέταξε στη θάλασσα ενώ ήταν ακόμα ζωντανή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA