Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο εμβολιασμός των πολιτών αποτελεί την προτεραιότητα της κυβέρνησης στη «μάχη» απέναντι στον κορονοϊό και το τέταρτο κύμα που οδεύει προς την κορύφωσή του, σύμφωνα με τους ειδικούς. Σε αυτό το πλαίσιο εξετάζονται ολοένα και περισσότερες πρωτοβουλίες ώστε να πειστούν και οι πλέον δύσπιστοι.

Διαβάστε ακόμη: Σκέρτσος: Λιγότεροι διασωληνωμένοι στο 4ο κύμα λόγω εμβολιασμών

Πέρα από τις εκκλήσεις κορυφαίων στελεχών την Κυβέρνησης με πιο πρόσφατη εκείνη του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, το πρωί της Δευτέρα υπάρχουν και άλλες πρωτοβουλίες όπως από την εκκλησία αλλά και σκέψεις ώστε να απλουστευτεί ακόμα και η ίδια η διαδικασία του εμβολιασμού.

Σε αυτή την κατεύθυνση υπάρχουν σκέψεις στο άμεσο μέλλον, ενδεχομένως και μέσα στον Αύγουστο, να μπορεί ο πολίτης να κάνει το εμβόλιο δίχως να χρειάζεται να κλείσει νωρίτερα ραντεβού. Να μπορεί δηλαδή να επισκέπτεται το κέντρο υγείας ή το εμβολιαστικό κέντρο δίχως να έχει προηγηθεί ραντεβού, και να κάνει κανονικά το εμβόλιο. Αυτό θα μπορούσε να υλοποιηθεί απλώς με την επίδειξη της ταυτότητά τους, κάτι που θα απλουστεύσει και να επιταχύνει τις διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι οι γιατροί θα παίρνουν μπόνους 20 ευρώ για εμβολιασμό πολιτών στο ιατρείο και 50 ευρώ αν πραγματοποιούν κατ' οίκον εμβολιασμούς. Παράλληλα, έχουν αρχίσει να διατίθενται και τα freedom pass που έχουν συμβάλει ώστε να οδηγηθούν οι νέοι ως 25 ετών στα εμβολιαστικά κέντρα.

Προχωρά ο εμβολιασμός για τις ηλικίες 12 - 15 ετών

Την ίδια στιγμή, όμως αποκάλυψε ο Βασίλης Κικίλιας ετοιμάζεται και η πλατφόρμα που θα αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών από 12 έως και 15 ετών, ενώ ήδη «τρέχει» το πρόγραμμα για τους άνω των 16. Άλλωστε οι ειδικοί θέλουν να ανέβει όσο το δυνατόν το ποσοστό των εμβoλιασμένων εν όψει και της επιστροφής των μαθητών στις σχολικές τάξεις.

«Πηγαίνοντας προς την έναρξη της σχολικής περιόδου θα αυξηθεί κι άλλο αυτός ο αριθμός» σημείωσε ο κ. Κικίλιας αναφέροντας πως έχουν προγραμματιστεί περί τα 30.000 ραντεβού για τις ηλικίες 15-17 ετών.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στους άνω των 55 να εμβολιαστούν, υπογραμμίζοντας ότι κατά τη διάρκεια του Δεκαπενταύγουστου, επανενώνεται η ελληνική οικογένεια και έρχονται σε επαφή νεότεροι με ηλικιωμένους. Πρέπει όλοι να είμαστε εμβολιασμένοι για να είμαστε ασφαλείς, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Λινού: Νέοι θα νοσήσουν και θα πεθάνουν

Αρκετοί ανεμβολίαστοι νέοι θα νοσήσουν και θα πεθάνουν ανέφερε από την πλευρά της η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού. «Ναι μεν ο θάνατος στους ηλικιωμένους είναι πιο συχνός, αλλά και αρκετοί από τους νέους που θα νοσήσουν, θα έχουμε και εκεί θανάτους. Και δεν θα είναι αναγκαστικά θάνατοι μεταξύ ατόμων με υποκείμενο νόσημα. Αν μια κοπέλα νοσήσει ενώ είναι έγκυος, έχει τριπλάσια πιθανότητα να χάσει τη ζωή της, αν δεν ήταν έγκυος. Για αυτό πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι» σημείωσε, λέγοντας ότι το 75% των ανεμβολίαστων είναι νεότεροι άνθρωποι.

 «Αυξάνονται τα κρούσματα. Έχουμε μεγάλος μέρος του πληθυσμού ανεμβολίαστοι. Γι’ αυτό θα δούμε διασωληνώσεις και ίσως χάσουμε και κάποιους ανθρώπους. Ενώ οι εμβολιασμένοι νοσούν μεν, αλλά πολύ ελαφρά. Παλεύουμε σε δύο μέτωπα. Οι εμβολιασμένοι για να μειώσουμε τους φόβους των ανεμβολίαστων και να τους ενθαρρύνουμε να εμβολιαστούν και να τηρούμε όλοι τα μέτρα προστασίας. Εχθρός δεν είναι οι αρνητές, είναι ο ιός» υπογράμμισε η κυρία Λινού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA