Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός - Σκέρτσος: Λιγότεροι διασωληνωμένοι στο 4ο κύμα λόγω εμβολιασμών

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος συγκρίνει τα στοιχεία του 3ου με το τέταρτο κύμα και την εικόνα λόγω των εμβολιασμών

Ο Άκης Σκέρτσος (πηγή: eurokinissi)
Ο Άκης Σκέρτσος (πηγή: eurokinissi)

Το τέταρτο κύμα της πανδημίας οδεύει προς την κορύφωσή του με τον εμβολιασμό να αποτελεί τη βασικότερη ασπίδα του πληθυσμού απέναντι στον κορονοϊό. Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος κάνει μία σύγκριση των δεδομένων που υπάρχουν στα κρούσματα και τις νοσηλείες μεταξύ του 3ου και του 4ου κύματος ώστε να γίνουν κατανοητά, όπως λέει, τα οφέλη του εμβολιασμού στη δημόσια υγεία.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Τα νούμερα που σημαίνουν συναγερμό σε Πάρο και Σαντορίνη

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media ο Άκης Σκέρτσος σημειώνει πως: ως χθες είχαν πραγματοποιηθεί 10,2 εκ. εμβολιασμοί με το 53,3% του γενικού πληθυσμού και το 61,3% του ενήλικου πληθυσμού να έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση.

Τι αποτελέσματα έχει φέρει, λοιπόν, αυτό το επίπεδο ανοσίας του πληθυσμού στο σύστημα υγείας;

Την εβδομάδα 26/4/2021, λίγο μετά την κορύφωση δηλαδή του 3ου κύματος, είχαμε αντίστοιχο αριθμό κρουσμάτων με τα κρούσματα που έχουμε σήμερα, και συγκεκριμένα:

 • 7ήμερος κυλιόμενος δείκτης ημερήσιων κρουσμάτων : 2.451
 • ενεργά κρούσματα : 25.355
 • 7ήμερος κυλιόμενος δείκτης ημερήσιων εισαγωγών σε νοσοκομεία :462
 • νοσηλευόμενοι :5.343
 • διασωληνωμένο: 813
 • 7ήμερος κυλιόμενος δείκτης ημερήσιων θανάτων 79

Την εβδομάδα 19/7/2021 και ενώ ήδη μετράμε 4 εβδομάδες από την έναρξη του 4ου κύματος, τα αντίστοιχα δεδομένα είναι τα εξής:

 • 7ήμερος κυλιόμενος δείκτης ημερήσιων κρουσμάτων: 2568 ( +4,8%)
 • ενεργά κρούσματα : 24353 ( -4%)
 • 7ήμερος κυλιόμενος δείκτης ημερήσιων εισαγωγών σε νοσοκομεία : 138 ( -70%)
 • νοσηλευόμενοι : 1045 ( -80,4%)
 • διασωληνωμένοι : 125 ( -84,6%)
 • 7ήμερος κυλιόμενος δείκτης ημερήσιων θανάτων: 8 ( -90%)

Συνεπώς και συμπερασματικά, με παρόμοια στατιστικά κυκλοφορίας του ιού και κρουσμάτων στην κοινότητα έχουμε 70% λιγότερες ημερήσιες εισαγωγές στα νοσοκομεία, 80% λιγότερους νοσηλευόμενους, 85% λιγότερους διασωληνωμένους και 90% λιγότερους θανάτους.

Τα δεδομένα αυτά είναι συντριπτικά υπέρ της χρησιμότητας των εμβολιασμών για την προστασία της υγείας των πολιτών που επέλεξαν να εμβολιαστούν και τη μείωση της επιβάρυνσης στο σύστημα υγείας. Αυτό μάλιστα παρατηρείται απέναντι σε μια πολύ πιο επιθετική μετάλλαξη του ιού, όπως είναι η μετάλλαξη Δ.

Αυτό δεν σημαίνει ότι χαλαρώνουμε τα μέτρα ατομικής προστασίας, καθώς όσο αυξάνεται το μερίδιο του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί προφανώς θα αυξάνεται και ο αριθμός των εμβολιασμένων πολιτών που θα κολλάνε τον ιό αλλά θα έχουν σημαντικά λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν σοβαρά.

Όσοι είναι δύσπιστοι λοιπόν απέναντι στα εμβόλια ας το ξανασκεφτούν καλά και ας επιλέξουν αυτή την αυτονόητα αναγκαία πράξη ατομικής προστασίας και συλλογικής ευθύνης».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κορονοϊός #Πανδημία #Κρούσματα #διασωληνωμένοι #Άκης Σκέρτσος