Μενού
  • Α-
  • Α+

Η καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου ανακοίνωση την θετική γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού της χώρας για χορήγηση του εμβολίου κατά του κορονοϊού σε παιδιά ηλικιάς 12-15 ετών. Σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους η πλατφόρμα ώστε να μπορέσουν να κλειστούν τα ραντεβού για τα παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών, θα ανοίξει την Παρασκευή 30 Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης: Μετάλλαξη Δέλτα – Εμβόλιο: Η σύγκριση μεταξύ Pfizer και AstraZeneca

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην παιδική και εφηβική ηλικία που παρατηρείται στη χώρα μας οδήγησαν ουσιαστικά στην παραπάνω απόφαση όπως είπε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, καθώς πλέον τα παιδιά αποτελούν πηγή διασποράς.

Οι συνεχείς μολύνσεις των παιδιών θα οδηγήσουν σε νέες μεταλλάξεις, ανέφερε η κυρία Θεοδωρίδου ενώ μίλησε και για τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna που έχουν εγκριθεί για τον εμβολιαμσό των παιδιών, τονίζοντας ότι είναι αποτελεσματικά και ασφαλή. Είπε ότι οι ανεπιθύμητη ενέργεια περικαρδίτιδας, μυοκαρδότιδας στα παιδιά είναι σπάνια- στην Αμερική έχουμε 18 περιπτώσεις σε 1 εκατ. εμβολιασθέντων.

Το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι ανέμελο, χρειάζεται μεγάλη προσοχή, η μετάλλαξη Δέλτα έχει αλλάξει τα επιδημιολογική δεδομένα και απειλεί κυρίως τους ανεμβολίαστους, τόνισε η κ. Θεοδωρίδου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA