Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Οργή Θεμιστοκλέους και Θεοδωρίδου για αντιεμβολιαστές: Πρέπει να τιμωρηθούν, είναι τσαρλατάνοι

«Ο αντιεμβολιασμός είναι η θέση κάποιου που είναι τσαρλατάνος», είναι το μήνυμα που έστειλε ο Μάριος Θεμιστοκλέους

(Πηγή: Eurokinissi)
(Πηγή: Eurokinissi)

Για τις συγκεντρώσεις των αντιεμβολιαστών μίλησαν τόσο η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου, όσο και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Μάλιστα, και οι δύο χρησιμοποίησαν σκληρή γλώσσα για τους ανθρώπους που επιμένουν να μην κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού με τον Μάριο Θεμιστοκλέους να αποκαλεί «τσαρλατάνους» τους υγειονομικούς που παίρνουν μέρος στο αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Διαβάστε ακόμη: Φαίδων Βόβολης: Ο γιατρός που καλεί τους αντιεμβολιαστές στο Σύνταγμα μιλά για βία στη Βουλή

Αρχικά, η Πρόεδρος της Επιτροπής εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου, αναφερόμενη στους αντιεμβολιαστές και τις συναθροίσεις: «Συχνά με ρωτούν τι θα έλεγα σε αυτά τα άτομα. Η αλήθεια είναι όμως πως δεν έχουν αυτιά να ακούσουν και προσπαθούν να πείσουν και εκείνους που θέλουν να εμβολιαστούν για το αντίθετο. Νομίζω πως τους έχουμε δώσει πολύ χώρο για να ακουστούν. Αν υπάρξουν συνέπειες από τις συναθροίσεις αυτές, κάποιοι θα κατανοήσουν πόσο λάθος ήταν, αν καταλήξουν στα νοσοκομεία».

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, πάντως, ήταν πιο επιθετικός στις δηλώσεις του για τους υγειονομικούς που συμμετέχουν σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις: «Η συμμετοχή γιατρών και οι διαφορετικές απόψεις γιατρών που συμμετέχουν στο αντιεμβολιαστικό κίνημα είναι κάτι πολύ σοβαρό. Δεν είναι θέμα δημοκρατίας και ελεύθερης έκφρασης της άποψης ενός ατόμου», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Κάποιος υγειονομικός είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες. Είναι υποχρέωση του Συντάγματος να τιμωρήσουν τους γιατρούς που αρνούνται αυτούς τους κανόνες. Οι γιατροί που εκπέμπουν μήνυμα παραπληροφόρησης πρέπει να τιμωρηθούν. Ο αντιεμβολιασμός είναι η θέση κάποιου που είναι τσαρλατάνος και υποχρέωση της πολιτείας είναι να εφαρμόσει την νομοθεσία απέναντί του».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κορονοϊός #Μάριος Θεμιστοκλέους #Μαρία Θεοδωρίδου #Εμβόλιο #εμβολιασμός

Best of Internet