Μενού
  • Α-
  • Α+

«Τάιμ άουτ» στα μέτρα και πρωτίστως στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε επαγγελματικές κατηγορίες πέραν των υγειονομικών και των εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων έχει αποφασίσει να θέσει η κυβέρνηση τουλάχιστον μέχρι το τέλος Αυγούστου. Συνεπώς, απομακρύνεται το σενάριο του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εκπαιδευτικών, με τα σχολεία να επαναλειτουργούν διά ζώσης το Σεπτέμβριο.

Διαβάστε ακόμη: Ηράκλειο: Ο σύζυγος της 44χρονης Γλυκερίας που πέθανε μετά το εμβόλιο, θα κάνει την 2η δόση

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς δάσκαλοι και καθηγητές έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό που ανέρχεται σε 76%, ενώ ένα 4-6% έχει ήδη νοσήσει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN. Την ίδια ώρα, οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί αναμένεται να προσέρχονται στα σχολεία με ένα ή δύο rapid test την εβδομάδα.

Σφίγγει ο κλοιός για τους εργαζομένους που πρέπει να… τσιμπηθούν

Επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε περισσότερες κατηγορίες εργαζομένων, εκτός από υγειονομικούς, όσους δουλεύουν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα αντίστροφα μετρά ο χρόνος για όσους ο εμβολιασμός καθίσταται υποχρεωτικός Σύμφωνα με αυτό, εκείνοι που εργάζονται στις δομές φροντίδας οφείλουν να κάνουν την πρώτη ή τη μοναδική δόση έως τις 16 Αυγούστου 2021 και στη συνέχεια να ολοκληρώσουν τη διαδικασία σύμφωνα με τον εμβολιαστικό κύκλο.

Σε ό,τι πάλι αφορά τους εργαζομένους που απασχολούνται σε δομές υγείας, η πρώτη δόση έχει καταληκτική ημερομηνία έως την 1η Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως η «ποινή» για τους μη εμβολιασμένους είναι κοινή: αναστολή εργασίας που συνοδεύεται από μη καταβολή μισθού, ενώ σημειώνεται ότι το μέτρο θα έχει εφαρμογή και σε εργαζομένους με συμβάσεις έργου, παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών καθώς και συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας δανειζόμενου προσωπικού ή προσωπικού που συμβάλλεται με εργολάβο.

Εγκριση χορήγησης εμβολίου κατά του κορονοϊού σε παιδιά 12 έως 15 ετών

Η καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου ανακοίνωσε την θετική γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού της χώρας για χορήγηση του εμβολίου κατά του κορονοϊού σε παιδιά ηλικιάς 12-15 ετών. Σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους η πλατφόρμα ώστε να μπορέσουν να κλειστούν τα ραντεβού για τα παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών, θα ανοίξει την Παρασκευή 30 Ιουλίου.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην παιδική και εφηβική ηλικία που παρατηρείται στη χώρα μας οδήγησαν ουσιαστικά στην παραπάνω απόφαση όπως είπε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, καθώς πλέον τα παιδιά αποτελούν πηγή διασποράς.

Οι συνεχείς μολύνσεις των παιδιών θα οδηγήσουν σε νέες μεταλλάξεις, ανέφερε η κυρία Θεοδωρίδου ενώ μίλησε και για τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna που έχουν εγκριθεί για τον εμβολιαμσό των παιδιών, τονίζοντας ότι είναι αποτελεσματικά και ασφαλή. Είπε ότι οι ανεπιθύμητη ενέργεια περικαρδίτιδας, μυοκαρδότιδας στα παιδιά είναι σπάνια- στην Αμερική έχουμε 18 περιπτώσεις σε 1 εκατ. εμβολιασθέντων.

Το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι ανέμελο, χρειάζεται μεγάλη προσοχή, η μετάλλαξη Δέλτα έχει αλλάξει τα επιδημιολογική δεδομένα και απειλεί κυρίως τους ανεμβολίαστους, τόνισε η κ. Θεοδωρίδου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA