Μενού
  • Α-
  • Α+

Εκτός ελέγχου είναι η φωτιά στη Σταμάτα Αττικής με τις φλόγες να έχουν φτάσει στα σπίτια και να καίγονται κάποια από αυτά στη Ροδόπολη. Οπως αναφέρει, μάλιστα, στο Reader.gr ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης, η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη και οι πυροσβέστες δίνουν μεγάλη μάχη για να κατασβέσουν την πύρινη λαίλαπα. «Οι φλόγες γλείφουν σπίτια. Επιχειρούν αρκετά αεροσκάφη και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Μακάρι να κοπάσουν λίγο οι δυνατοί άνεμοι», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καλαφατέλης. 

Χαρακτηριστικό της ανεξέλεγκτης κατάστασης της φωτιάς είναι ότι το 112 έστειλε μηνύματα στους κατοίκους. «Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει η επείγουσα ειδοποίηση από το 112 για τη φωτιά στη Σταμάτα.

https://twitter.com/112Greece/status/1419983405039693829?ref_src=twsrc^tfw

Νωρίτερα, εκκενώθηκε εκτάκτως ο οικισμός Γαλήνη - πρόκειται για τα πρώτα σπίτια που βρίσκονται πιο κοντά στο σημείο της φωτιάς. Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Μακαρίου από τη Λ. Δροσιάς-Σταμάτας και στην οδό Αγίου Ιωάννου από την οδό Κωνσταντινουπόλεως λόγω της φωτιάς. 

Το πύρινο μέτωπο είναι ανεξέλεγκτο και ενιαίο και σε πολλά σημεία υπάρχει αστυνομία και έχει κλείσει την κυκλοφορία για να μην πλησιάζει κανείς στη γύρω περιοχή. Η Πυροσβεστική σύμφωνα με πληροφορίες, εκκενώνει τα σπίτια στη Ροδόπολη, τη Δροσιά και την ευρύτερη περιοχή του Διονύσου, ενώ νωρίτερα είχε εκκενωθεί και ο οικισμός Γαλήνη. Την έκταση της φωτιάς, έδωσε με δηλώσεις του και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος δήλωσε ότι η μάχη δίνεται πλέον σπίτι προς σπίτι. «Δίνουμε μάχη σπίτι με σπίτι. Πνέουν άνεμοι 7 Μποφόρ» δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA