Μενού
  • Α-
  • Α+

ΚαιρόςΚαύσωνας επικρατεί και σήμερα στη χώρα μας, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να φτάνουν στους 42 με 44 βαθμούς Κελσίου. Υψηλές θερμοκρασίες λόγω του καύσωνα επικράτησαν σε όλη τη χώρα και κατά τη διάρκεια της νύχτας και αυτή κατάσταση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Ταυτόχρονα, λόγω του καύσωνα είναι έντονο το αίσθημα της δυσφορίας στα αστικά κέντρα με τους ανέμους να πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις μέχρι 5 μποφόρ στα πελάγη, όπως αναφέρει το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Διαβάστε ακόμηΚαιρός: Καύσωνας σε όλη τη χώρα - 87 περιοχές με θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου

Πιο συγκεκριμένα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 40-42 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 17 έως 42-44, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 42-44 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 41, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 22 έως 39 βαθμούς και στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν τοπικά τους 42-43 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς και στα πελάγη από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 31 έως 41-42 βαθμούς. Ίδια κατάσταση και στη Θεσσαλονίκη, με νότιους ανέμους 3-4 μποφόρ και τη θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης να κυμαίνεται από 28 έως 39 βαθμούς.

Το Σάββατο, 31 Ιουλίου, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr ο υδράργυρος έφτασε ή ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου σε 87 σταθμούς ενώ η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία ήταν 44,6 βαθμοί Κελσίου. Μάλιστα, στην Αττική ο υδράργυρος έδειξε ακόμη και 47 βαθμούς Κελσίου. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA