Μενού
  • Α-
  • Α+

Επιχείρηση απομάκρυνσης των άλογων που βρίσκονται σε ιππικούς ομίλους της Βαρυμπόμπης βρίσκεται σε εξέλιξη περίπου εδώ και τρεις ώρες λόγω της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή.

Διασβάστε επίσης: Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Live λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Στέλιος Σταυρουλάκης, του Αθλητικού Κέντρου Ιππασίας Βαρυμπόμπης που συστεγάζεται με τον ιππικό όμιλο Mega Sport, όλα τα άλογα της περιοχής από τους ιππικούς ομίλους που έχουν πρόβλημα λόγω της πυρκαγιάς συγκεντρώνονται αυτή την ώρα εκεί και απομακρύνονται με φορτηγά με προορισμό το Ιππικό Κέντρο στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Εκεί βρίσκονται αυτή την ώρα περίπου 45 άλογα, ενώ έχουν ήδη μεταφερθεί ακόμα 50. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, μερικά από τα άλογα που έχουν διασωθεί δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, αλλά είναι αισιόδοξος ότι θα επανέλθουν γρήγορα σε καλή κατάσταση καθώς απομακρύνονται από την περιοχή, όπου η κατάσταση γίνεται ακόμα δυσκολότερη όσο περνάει ώρα λόγω του καπνού και της στάχτης στην ατμόσφαιρα.

Το έργο της μεταφοράς είναι δύσκολο καθώς κλείνουν συνεχώς οι δρόμοι κι έτσι η Ομοσπονδία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρχές. «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν για παράδειγμα άλογα σε φορτηγά που δεν μπορούν να διασχίσουν την Κύμης που βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο Δεκελείας και πρέπει να πάνε μέσα από Αχαρνές, από Μενίδι. Ελπίζουμε σήμερα το βράδυ να ολοκληρωθεί η μεταφορά των αλόγων στο Μαρκόπουλο», εξηγεί η κ. Ντιντή.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια περισυλλογής των ελεύθερων αλόγων. Ήδη, έχουν ειδοποιηθεί και έχουν προσεγγίσει και διασώσει κάποια άλογα και ταυτόχρονα η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, απευθύνει έκκληση σε όποιους πολίτες βλέπουν ένα ελεύθερο άλογο να καλούν στο τηλέφωνο 22990-49350 προκειμένου να στέλνεται φορτηγό μεταφοράς ζώων καθώς και κάποιος ειδικός για να γίνεται η περισυλλογή του ζώου.

Όπως τόνισε η κ. Ντιντή τα άλογα μόλις φτάσουν στο Ολυμπιακό Κέντρο Μαρκοπούλου δέχονται την φροντίδα κτηνιάτρων και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τραυματισμένα άλογα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA