Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά στη Βαρυμπόμπη που μαίνεται στην περιοχή από το μεσημέρι της Τρίτης. Η πυρκαγιά έφτασε στην πλατεία της Βαρυμπόμπης με σπίτια να τυλίγονται στις φλόγες. Μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή, ενώ δόθηκε εντολή εκκένωσης για Αδάμες, Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες και Ολυμπιακό Χωριό! Επτά άτομα στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις:

21:20 Σε κατάσταση ετοιμότητας το ΕΚΑΒ και οι υγειονομικές δομές

Σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας βρίσκονται από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των πυρκαγιών, το ΕΚΑΒ και οι υγειονομικές δομές στην περιοχή της Βαρυμπόμπης και στο Μαντούδι Ευβοίας

Πιο συγκεκριμένα έχουν τεθεί σε επιφυλακή:

  • Το Νοσοκομείο Σισμανόγλειο
  • Το Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» (Παθολογική Κλινική, Μονάδα Εγκαυμάτων και Πλαστικής Χειρουργικής)
  • Το Νοσοκομείο Κηφισιάς «'Αγιοι Ανάργυροι»
  • Το Νοσοκομείο Χαλκίδας
  • Το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου

Στην περιοχή της Βαρυμπόμπης βρίσκονται αυτή τη στιγμή 2 Κινητές Ιατρικές Μονάδες του ΕΚΑΒ, 2 μηχανές, 1 όχημα του Ειδικού Τμήματος ιατρικής Καταστροφών και 10 ασθενοφόρα.

21:12 Συνεχίζονται οι διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Αττικής

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, διακοπές ρεύματος σημειώνονται σε Ψυχικό, Χαλάνδρι, Μεταμόρφωση, Νέα Ερυθραία και Παλαιό Φάληρο. Επίσης τμήματα σε Ίλιον, Περιστέρι και Πετρούπολη είναι εκτός λόγω βλάβης και η εκτίμηση για αποκατάσταση της ζημιάς είναι πως έως τις 22:00 το πρόβλημα θα έχει λυθεί. 

21:10 LIVE η έκτακτη ενημέρωση για τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. Το παρών δίνει και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

21:00 Νέο μήνυμα από το 112: «Κλείστε πόρτες και παράθυρα»

Ο αριθμός έκτακτης ανάγκης «112» έστειλε νέο μήνυμα προς τους κατοίκους των περιοχών Αχαρνές, Λυκόβρυση, Κάτω Κηφισιά και Μεταμόρφωση ζητώντας από τους πολίτες να κλείσουν όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό των σπιτιών. «Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών». Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

20:55 Τέλος καλό, όλα καλά για το ηλικιωμένο ζευγάρι

Με ασφάλεια απομακρύνθηκαν οι πολίτες στη Βαρυμπόμπη που είχαν αναφέρει εγκλωβισμό σε διάφορα σημεία, λόγω της φωτιάς, με τηλεφωνήματα στην Άμεση Δράση, ενώ επίσης όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, πέρασε ο κίνδυνος και για αστυνομικούς που είχαν παγιδευτεί μαζί με πυροσβέστες σε σημείο κοντά στην πυρκαγιά.

Τελευταίοι απεγκλωβίστηκαν δύο ηλικιωμένοι που είχαν εγκλωβιστεί στην περιοχή των Θρακομακεδόνων.

20:40 Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Αθήνας εξαιτίας της φωτιάς

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της πρωτεύουσας. Σύμφωνα με πληροφορίες διακοπές ρεύματος σημειώνονται σε Ψυχικό, Χαλάνδρι, Μεταμόρφωση και Νέα Ερυθραία. Οι διακοπές προκλήθηκαν λόγω βλαβών στη χαμηλή τάση και δεν φαίνεται να έχουν εκτεταμένο χαρακτήρα.

20:35 Η φωτιά βρίσκεται μέσα στον οικισμό Αδάμες με σπίτια να έχουν παραδοθεί στις φλόγες

Καίγονται σπίτια στις Αδάμες με τα εναέρια μέσα να αποσύρονται καθώς φέυγει το φως της ημέρας, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

20:20 500 πυροσβέστες μπαίνουν στη μάχη της κατάσβεσης της φωτιάς

Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 500 πυροσβέστες -κυρίως από Στερεά Ελλάδα- να έρχονται στην Αττική για να συμβάλλουν στην κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται από το μεσημέρι.

20:10 Νέο μήνυμα από το 112 για να εκκενωθεί το Ολυμπιακό Χωριό

Προς τις Αχαρνές ζητείται να κατευθυνθούν όλοι οι πολίτες σε Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες, μετά από νέο επείγον μήνυμα του αριθμού έκτακτης ανάγκης «112».

20:05 Δείτε LIVE εικόνα από το σημείο όπου μαίνεται η φωτιά

20:00 Πατούλης: Στόχος να περιοριστεί η φωτιά πριν πέσει το σκοτάδι

19:50 Ο Μητσοτάκης ενημερώθηκε στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής - Σε ανοιχτή γραμμή από το Μαξίμου

Αναλυτική ενημέρωση από τους επιτελείς του Πυροσβεστικού Σώματος είχε ο πρωθυπουργός για την εξέλιξη της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη, αλλά και για άλλα πύρινα μέτωπα, όπως αυτά στην Εύβοια, τη Μεσσηνία και την Κω. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

19:40 Στις 21:00 έκτακτη ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά για τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη

19:30 Επτά άτομα στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα από τη φωτιά

Έξι άτομα με αναπνευστικά προβλήματα από τη φωτιά έχουν διακομιστεί στο Σισμανόγλειο, όπως και ένας πυροσβέστης που μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

19:20 Πάνω από 70 άτομα απεγκλώβισε η Αμεση Δράση από Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. πάνω από 70 άτομα έχουν απεγκλωβιστεί από Βαρυμπόμπη, Αδάμες και Θρακομακεδόνες, την ώρα που η φωτιά εξακολουθεί να μαίνεται.

19:00 Οι φλόγες μπήκαν στις Αδάμες

Το πύρινο μέτωπο είναι ανεξέλεγκτο και οι φλόγες έχουν φτάσει ξανά στις Αδάμες. Η φωτιά πέρασε μέσα από το ρέμα της Χελιδονούς κι απειλεί κατοικίες, την ώρα που τα εναέρια μέσα πετούν στα 20 μέτρα από τις φλόγες και ρίχνουν μεγάλους όγκους νερού, τόσο στο ρέμα, όσο και μέσα στα σπίτια τον αστικό ιστό για να περισώσουν ό,τι μπορεί να σωθεί. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

18:45 Έκλεισε και πάλι η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας

Διακόπηκε και πάλι η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας από το ύψος του Αγίου Στεφάνου προς Πειραιά και από το ύψος της Λυκόβρυσης προς Λαμία. Σημειώνεται πως πριν από μία ώρα είχαν δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας.

Συγκεκριμένα, τα σημεία που είναι κλειστά:

  • ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΟΗΧΜΑΤΩΝ 1.ΤΑΤΟΪΟΥ ΑΠΟ Λ. ΚΥΜΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΟΔΟ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ 2. ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ 3. ΤΑΤΟΪΟΥ ΑΠΟ ΟΔΟ
  • ΠΑΡΝΗΘΟΣ (ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ- ΤΑΒΕΡΝΑ ΛΑΜΠΡΟΣ) 4. Ν.Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ – ΛΑΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 5. Ν.Ε.Ο.
  • ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΛΑΜΙΑ.

18:42 Στην Αθήνα επιστρέφει εκτάκτως η Λίνα Μενδώνη

Στην Αθήνα επιστρέφει εκτάκτως η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, λόγω της μεγάλης φωτιάς στη Βαρυμπόμπη και της εγγύτητάς της στο τέως βασιλικό Κτήμα στο Τατόι. Η Λίνα Μενδώνη βρισκόταν στη Μύκονο, όπου θα εγκαινίαζε σήμερα στις 20.30 την έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου «Το Αρχιπέλαγος φλέγεται».

18:40 Εγκλωβισμένοι κοντά στον Ιππικό Ομιλο

Για 14 κλήσεις στην Αστυνομία κάνει λόγο ο Alpha, με πολίτες να αναφέρουν πως έχουν εγκλωβιστεί λόγω της φωτιάς κοντά στον Ιππικό Ομιλο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι πολίτες αναφέρουν πως δεν απειλείται άμεσα η ζωή τους αλλά φοβούνται ή αρνούνται να βγουν από τα σπίτια τους. Οπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ήδη περιπολικά με τη συνδρομή πυροσβεστικών οχημάτων προσπαθούν να προσεγγίσουν το σημείο για να απομακρύνουν τους πολίτες. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

18:35 Εκκενώνεται το Ολυμπιακό Χωριό στους Θρακομακεδόνες

Οι Αρχές προχωρούν στην εκκένωση του Ολυμπιακού χωριού στους Θρακομακεδόνες, όπως αναφέρει το Open.

18:30 Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής μεταβαίνει ο πρωθυπουργός

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι.

18:25 Φωτογραφίες του Reader από τους Θρακομακεδόνες ΤΩΡΑ

18:15 Εγκλωβισμένοι αστυνομικοί και πυροσβέστες

Πληροφορίες για εγκλωβισμένους αστυνομικούς και πυροσβέστες στη φωτιά στη Βαρυμπόμπη, μεγάλη η κινητοποίηση για τον απεγκλωβισμό τους. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ αστυνομικός πήγε να βοηθήσει ηλικιωμένους που έχουν εγκλωβιστεί και εγκλωβίστηκε και ο ίδιος! 

18:10 Εκκενώνονται οι Θρακομακεδόνες

Εκκενώνονται και οι Θρακομακεδόνες, με τον αριθμό έκτακτης ανάγκης «112» να στέλνει μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς τις Αχαρνές. Από νωρίτερα, έχουν εκκενωθεί ο οικισμός Αδάμες και η Βαρυμπόμπη. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

18:00 Έκτακτη σύσκεψη στο ΥΠΕΝ - Κίνδυνος για διακοπές ρεύματος στην Ανατολική Αττική

Ο ΑΔΜΗΕ ανακοινώνει ότι λόγω της φωτιάς στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας σημαντικά κυκλώματα του Συστήματος Μεταφοράς, δηλαδή το διπλό κύκλωμα 400 kV μεταξύ ΚΥΤ Αγίου Στέφανου και ΚΥΤ Αχαρνών και το κύκλωμα 150 kV Άγιος Στέφανος-Χαλκηδόνα-Ολυμπιακό Χωριό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η τροφοδοσία της Ανατολικής Αττικής να τίθεται σε κίνδυνο. Γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό από το προσωπικό του Διαχειριστή προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις για τους καταναλωτές όσο διαρκεί το φαινόμενο.

Στο πλαίσιο αυτό συγκαλείται έκτακτη σύσκεψη στις 18.30, στην οποία θα συμμετέχουν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, ο Πρόεδρος της ΡΑΕ, κ. Αθανάσιος Δαγούμας και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Γιώργος Στάσσης, στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας στο Κρυονέρι.

17:50 Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα το ΕΚΑΒ

Σε μείζονα επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται το ΕΚΑΒ για την φωτιά στη Βαρυμπόμπη. Με εντολή του προέδρου, κ. Νίκου Παπαευσταθιου έχει ενεργοποιηθεί το Ειδικο Τμημα Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ). Παράλληλα, το Ενιαίο Κεντρο Επιχειρησεων του ΕΚΑΒ βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής και με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασιας. 

Στην περιοχή έχουν ηδη σταλεί μια κινητή ιατρική μονάδα καθώς και πέντε ασθενοφόρα για τη διακομιδή τραυματιών ή αλλων περιστατικών. Μεχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί περιστατικό λόγω της πυρκαγιάς. Τα πληρώματα συνεδραμαν στη μεταφορά τριών ατόμων με κινητικά προβλήματα από τις οικίες τους σε ασφαλες χώρο.

17:40 Η εκτίμηση του meteo για την πορεία της φωτιάς

Η δασική φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Βαρυμπόμπης στους πρόποδες της Πάρνηθας, εκδηλώθηκε παράλληλα με τη σημαντική επιδείνωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών (θερμοκρασία, υγρασία, άνεμος), γεγονός που έδρασε καταλυτικά, ώστε η πυρκαγιά να αποκτήσει διαστάσεις και ο έλεγχος της να καταστεί δύσκολος, σύμφωνα με την εκτίμηση των ερευνητών του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

17:30 Εκκενώθηκε παιδική κατασκήνωση

Στην εκκένωση της παιδικής κατασκήνωσης «Χαρούμενο Χωριό», που λειτουργεί σε χώρο της ΣΤΑ.ΣΥ. στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, προχώρησε στις 3 το μεσημέρι η Ελληνική Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον σταθμό του ΗΣΑΠ «Ειρήνη», από όπου τα παρέλαβαν οι γονείς τους. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA