Μενού
  • Α-
  • Α+

«Μακάρι να μην είχε γίνει, μακάρι να μάθουμε από όλο αυτό, να μη θρηνήσουμε ξανά θύματα, ανθρώπους, ζώα, ούτε να έχουμε ξανά υλικές ζημιές» είναι η φράση που επαναλαμβάνει διαρκώς ο φωτογράφος Κοσμάς Κουμιάνος που τράβηξε τη συγκλονιστική φωτογραφία με τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη σε δηλώσεις του στο jenny.gr Τη στιγμή της μεγάλης φωτιάς βρέθηκε εκεί και κατέγραψε στον φακό του μία από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές όσο το τοπίο μαίνεται και περικυκλώνεται από τις φλόγες. Άνθρωποι έτρεχαν για να ζητήσουν ή να προσφέρουν εθελοντικά βοήθεια, σπίτια και οικισμοί τυλίγονταν στην πύρινη λαίλαπα και πολλά ζώα έψαχναν ένα μέρος για να καταφέρουν να επιβιώσουν.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Η πιο συγκλονιστική φωτογραφία που δείχνει το μέγεθος της καταστροφής

Η δήλωση που έκανε στο #jennygr για τη στιγμή που συνέλαβε με ένα κλικ, περιγράφει την οδύνη που νιώθει κανείς όταν βρίσκεται ανήμπορος να βοηθήσει μπροστά σε μια τόσο τραγική σκηνή. Όπως περιγράφει: «Μακάρι να μην είχε γίνει viral, να μην είχε χρειαστεί να φωτογραφίσω μια τέτοια εικόνα». Είναι φοβερό όπως πρόσθεσε, «να βλέπεις σπίτια να καίγονται με μανία και εσύ να μη μπορείς να κάνεις τίποτα για να το αποτρέψεις». Ο ίδιος εύχεται να μην ξαναχρειαστεί να βγάλει τέτοια φωτογραφία στο μέλλον. Εύχεται να μην τραβήξει ξανά ένα τέτοιο κλικ κι εμείς απευχόμαστε μελλοντικά να δούμε κι άλλες τέτοιες τραγικές συνέπειες και εικόνες. 

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA