Μενού
  • Α-
  • Α+

«Χρειάζονται και επίγεια και εναέρια μέσα για μια μεγάλη πυρκαγιά που πρέπει να τεθεί σύντομα υπό έλεγχο» είπε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης για την αναζωπύρωση της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη και κάλεσε τους κατοίκους σε Ιπποκράτειο Πολιτεία και Δροσοπηγή να είναι σε «απόλυτη ετοιμότητα για την κατεύθυνση της φωτιάς προς τα εκεί». 

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Μήνυμα του 112 να εκκενωθούν Δροσοπηγή και Ιπποκράτειος Πολιτεία

«Έχουμε δώσει εντολή και έχουν πάει υδροφόρες σε αρκετά σημεία, θα επικοινωνήσουμε και με άλλους Δήμους. Χρειάζονται και επίγεια και εναέρια μέσα για μια μεγάλη φωτιά που πρέπει να τεθεί σύντομα υπό έλεγχο.  Πρέπει να προστατευτούν οι πολίτες και θεωρώ ότι οι πολίτες σε Δροσοπηγή και Ιπποκράτειο Πολιτεία πρέπει να είναι σε απόλυτη ετοιμότητα για την κατεύθυνση της φωτιάς προς τα εκεί», είπε ο Γιώργος Πατούλης στο OPEN. 

Κρυονέρι: Μήνυμα του 112 στους κατοίκους 

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι στο Κρυονέρι μετά τη νέα αναζωπύρωση της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη. «Αν βρίσκεστε στο Κρυονέρι, κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο νέο μήνυμα του 112. «Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» καταλήγει το μήνυμα που εστάλη στους κατοίκους από το 112 για τη νέα αναζωπύρωση της φωτιάς.

«Είναι σίγουρο ότι αυτή τη στιγμή με το μείγμα του καύσωνα και των καπνών είναι επιβαρυντικό για τις ευπαθείς ομάδες. Καλό είναι να είναι με κλειστά παράθυρα, σε δροσερό περιβάλλον», είπε ο κ. Πατούλης αναφερόμενος στους κατοίκους του Κρυονερίου. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA