Μενού
  • Α-
  • Α+

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά σε δασική έκταση στη Βαρυμπόμπη το μεσημέρι της Πέμπτης. Η φωτιά εξακολουθεί να καίει σε τρία μέτωπα και η πιο σημαντική αναζωπύρωση είναι προς το Ολυμπιακό Χωριό. Η δεύτερη αναζωπύρωση είναι μέσα στα πρώην βασιλικά κτήματα του Τατοΐου και η τρίτη στο ρέμα της Χελιδονούς κοντά στις Αδάμες. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, που μίλησε στο Open TV, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για Ιπποκράτειο Πολιτεία και Δροσοπηγή, καθώς το μέτωπο κινείται προς τα εκεί, ενώ έκανε έκκληση για ενίσχυση των εναέριων μέσων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Πυροσβεστικό Σώμα, έπιασε φωτιά εντός της ρεματιάς στην περιοχή των Αδάμων και η φωτιά καίει άκαυτο δάσος ενώ περιμετρικά υπάρχουν καμένα. Στις 14:30 υπήρξε ενημέρωση για δεύτερη αναζωπύρωση στο ίδιο ρέμα, στις παρυφές του Κρυονερίου.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά καίει σε τμήμα μέσα στα πρώην βασιλικά κτήματα. Την ίδια ώρα έχει σημάνει συναγερμός και για το Κρυονέρι. 

Την ίδια ώρα, πέντε πυροσβεστικά ελικόπτερα κι ένα αεροσκάφος πραγματοποιούν ρίψεις νερού, ώστε να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά, πριν λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος ανέφεραν ότι ακούστηκαν εκρήξεις ενώ η αναζωπύρωση προήλθε πιθανότατα από μικρό θύλακα φωτιάς και οι προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς συνεχίζονται.  Παράλληλα, οι δρόμοι στην ευρύτερη περιοχή αποκλείονται για να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των πυροσβεστικών οχημάτων.

Μήνυμα από το 112 να εκκενωθούν Ιπποκράτειος Πολιτεία και Δροσοπηγή

Μήνυμα από την Πολιτική Προστασία, μέσω του 112, εστάλη το μεσημέρι της Πέμπτης στους κατοίκους της περιοχής, όπου υπήρξε μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς. Συγκεκριμένα, ζητείται από τους κατοίκους στην Ιπποκράτειο Πολιτεία να απομακρυνθούν από τα σπίτια προς την εθνική οδό για Αθήνα ενώ οι κάτοικοι της Δροσοπηγής προς Αφίδνες. «Αν βρίσκεστε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία εκκενώστε τώρα προς Αθήνα από Ε.Ο Αθηνών- Λαμίας. Αν βρίσκεστε στη Δροσοπηγή εκκενώστε τώρα προς Αφίδνες ή Ωρωπό. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», αναφέρεται στο μήνυμα. 

Σε επιφυλακή παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, εξάλλου, μετά την καταστροφική φωτιά που έπληξε τη Βαρυμπόμπη τα προηγούμενα 24ωρα. Γι' αυτό μόλις ξημέρωσε, ξεκίνησαν αμέσως νέες ρίψεις νερού από ελικόπτερα, καθώς υπάρχουν διάσπαρτες εστίες που σιγοκαίνε, χωρίς ενεργό μέτωπο.

https://twitter.com/112Greece/status/1423245540641411079?ref_src=twsrc^tfw

Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη φωτιά προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα. Η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αρχίζει προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της φωτιάς στην περιοχή.  Αφορμή για την παρέμβαση της εισαγγελικής αρχής αποτέλεσαν καταγγελίες των πολιτών, δημοσιεύματα του Τύπου καθώς και μια αναφορά δικηγόρου, ο  οποίος θέτει μια σειρά ερωτημάτων που χρήζουν απαντήσεων. 

Μήνυμα του 112: «Κλείστε τα παράθυρα όσοι βρίσκεστε κοντά στο Κρυονέρι»

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι στο Κρυονέρι μετά τη νέα αναζωπύρωση της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη. «Αν βρίσκεστε στο Κρυονέρι, κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο νέο μήνυμα του 112. «Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» καταλήγει το μήνυμα που εστάλη στους κατοίκους από το 112 για τη νέα αναζωπύρωση της φωτιάς.

Δήμαρχος Αχαρνών: Σε απόσταση αναπνοής από τα πρώην βασιλικά ανάκτορα στο Τατόι η φωτιά

Η νέα φωτιά που ξέσπασε στους πρόποδες της Πάρνηθας έχει φτάσει πλέον στα πρώην βασιλικά ανάκτορα του Τατοΐου, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός. «Η φωτιά είναι πολύ μεγάλη, εξαπλώνεται συνεχώς, κινείται βορειοδυτικά έχει φτάσει μέσα στα πρώην βασιλικά ανάκτορα του Τατοΐου και, όπως με ενημερώνουν από την Πυροσβεστική, βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στα κοντέινερ που είχαν τοποθετηθεί για να αποθηκευτούν τα αντικείμενα των ανακτόρων και κινείται με κατεύθυνση προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία. Ο Θεός να βάλει το χέρι του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βρεττός. Αν και όπως ανέφερε, στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και εναέρια μέσα (ελικόπτερα και καναντέρ), πρέπει οι δυνάμεις να ενισχυθούν περαιτέρω. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στην περιοχή πνέει και άνεμος, ο οποίος παρόλο που δεν είναι πολύ δυνατός δυσχεραίνει την κατάσταση. 

«Η φωτιά μαίνεται και είναι ανεξέλεγκτη. Επιχειρούν επίγειες και εναέριες αλλά είναι μεγάλο το μέτωπο. Είναι πάνω από το Κρυονέρι 400-500 μέτρα», είπε στο OPEN ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης, επισημαίνοντας πως «δεν είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή και πάει προς Δροσοπηγή».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη

Λόγω αναζωπύρωσης της φωτιάς σε δασική έκταση στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, στα κάτωθι σημεία:

  • Λ. Κύμης από οδό Ορτανσίας στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη.
  • Κόμβος Βαρυμπόμπης – Ερυθραίας στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη.
  • Τατοΐου από οδό Πάρνηθος (ταβέρνα Το Χάνι) στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη.
  • Τατοΐου από την Λ. Κύμης στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη.
  • Λεωφόρος Κρυονερίου από την συμβολή της με την οδό Ανοίξεως στο ρεύμα προς νεκροταφείο
  • Ιπποκράτους από την συμβολή της με την οδό Αριστογείτονος.
  • Ε.Ο. Μαλακάσας Σκάλας Ωρωπού από την συμβολή της με την οδό Καβάφη.
  • Πάρνηθος από την συμβολή της με την οδό Αγίας Τριάδος.
  • Δροσοπηγής από το ύψος της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας στο ρεύμα προς Δροσοπηγή.
  • Τατοΐου από την συμβολή της με την οδό Ερυθραίας στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA