Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι φωτιές στην Ελλάδα κάνουν τον γύρο του κόσμου και γι' αυτό η Γαλλία συνδράμει στη μάχη που δίνουν οι Ελληνες πυροσβέστες, αυτοί οι ήρωες που δίνουν τιτάνια μάχη με την πύρινη λαίλαπα. Ηδη στην Ελλάδα βρίσκονται οι 83 Γάλλοι πυροσβέστες που έστειλε η Γαλλία για να συνδράμουν στη μάχη με τις φωτιές που μαίνονται ανεξέλεγκτες. 

Διαβάστε ακόμη: Φωτιές στην Ελλάδα: Live λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα

Λίγα λεπτά πριν από τη 01:00 τα ξημερώματα, ο επίσημος λογαριασμός της Πολιτικής Προστασίας στο twitter, ανήρτησε φωτογραφία με τους 83 Γάλλους πυροσβέστες που έφτασαν στη χώρα μας στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του ευρωπαϊκού μηχανισμού. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Γαλλία για την αποστολή 2 Καναντέρ και 83 πυροσβεστών μετά την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την Ελλάδα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις δασικές πυρκαγιές – Έμπρακτη αλληλεγγύη!».

https://twitter.com/GSCP_GR/status/1423400011782631427?ref_src=twsrc^tfw

Κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται βοήθεια και ακόμη δύο αεροσκάφη Καναντέρ από τη Γαλλία, καθώς και βοήθεια από άλλες έξι χώρες που ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα που υπέβαλε η Ελλάδα. Την άφιξη της αποστολής έκανε γνωστή στο Twitter και η γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα με την ένδειξη: «Άφιξη 83 πυροσβεστών στην Ελλάδα μετά την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών».

https://twitter.com/FranceenGrece/status/1423552285276348420?ref_src=twsrc^tfw

Ηδη στη φωτιά της Αττικής επιχειρούν 40 πυροσβέστες από την Κύπρο και δύο αεροσκάφη στην Κρήτη ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πού θα σταλούν οι 83 Γάλλοι και τα γαλλικά Καναντέρ. Επίσης, αναμένονται 112 πυροσβέστες με 23 οχήματα από τη Ρουμανία, 100 πυροσβέστες από τη Λιθουανία και πεζοπόρο τμήμα, 15 πυροσβέστες από το Ισραήλ, 2 αεροσκάφη από τη Σουηδία, ακόμη ένα Καναντέρ από την Κροατία και 3 ελικόπτερα από την Ελβετία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA