Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι φωτιές στην Ελλάδα έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου. Τα διεθνή δίκτυα μεταδίδουν καθημερινά τις εξελίξεις από τις φωτιές σε όλη την Ελλάδα. Οι στιγμές που βιώνει η χώρα μας είναι στα κορυφαία θέματα στα διεθνή πρακτορεία, με συνεχείς αναφορές για την πορεία της πύρινης λαίλαπας

Διαβάστε ακόμη: Φωτιές στην Ελλάδα: Live λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα

Στο CNN αναφέρουν ότι αναζωπυρώθηκε η φωτιά στην Αθήνα, με αποτέλεσμα οι Αρχές να απομακρύνουν τους κατοίκους. Ο καπνός από τη φωτιά είναι τόσο πυκνός που έχει σκοτεινιάσει ο ορίζοντας, αναφέρεται χαρακτηριστικά.  Στο BBC μεταδίδουν πως οι φωτιές στην Ελλάδα απειλούν μεγάλα τμήματα της χώρας μας. 150 φωτιές οδηγούν σε εκκένωση δεκάδων οικισμών και χωριών.

Το Al Jazeera, που έχει ανταποκριτή στο πύρινο μέτωπο στην Εθνική Οδό, περιγράφει τη δραματική επιδείνωση της φωτιάς, λέγοντας ότι είναι τέτοιο το θερμικό φορτίο που το νερό που πέφτει εξατμίζεται σχεδόν αμέσως και μεταδίδει πως καθώς σκοτείνιαζε επιβεβαιώνονται οι χειρότερες προβλέψεις καθώς η φωτιά καίει και στην άλλη πλευρά της Εθνικής Οδού. 

Η Sun με τον τίτλο: «Η Ελλάδα τυλίγεται στις φλόγες καθώς πυρκαγιές αφανίζουν τμήματα της χώρας» περιγράφει τον πύρινο όλεθρο. Το δίκτυο France24 μιλά για δύσκολη κατάσταση, καθώς οι φωτιές μαίνονται στην Ελλάδα ενώ η Deutsche Welle κάνει μια πιο μακρόπνοη εκτίμηση της κατάστασης, αναφέροντας πως μια κλιματική αλλαγή εξελίσσεται στην Ελλάδα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA