Μενού
  • Α-
  • Α+

Με τον κορονοϊό και δη τη μετάλλαξη Δέλτα να δημιουργεί νέο κύμα διασποράς από σήμερα αρχίζουν να ισχύουν τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί σχετικά με τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους. Από σήμερα τίθεται σε εφαρμογή η αναστολή εργασίας για τους εργαζόμενους -ιδιωτικού και δημόσιου τομέα- σε δομές υγείας ηλικιωμένων που παραμένουν ανεβμολίαστοι.

Διαβάστε ακόμη: Πρώτος θάνατος πλήρως εμβολιασμένου στην Ελλάδα: Η πιθανότητα 0,007% και τι λένε οι ειδικοί

Από σήμερα, λοιπόν, αναμένεται να αρχίσει ένα μπαράζ ελέγχων σε γηροκομεία και δομές φροντίδας ατόμων με αναπηρία, καθώς λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί στο προσωπικό προκειμένου να εμβολιαστεί. Οι κυρώσεις είναι αναστολή εργασίας, αλλά και τσουχτερά πρόστιμα για όλους όσοι απασχολήσουν εργαζόμενους, που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Από εκεί και πέρα το προσωπικό των ιδιωτικών, δημόσιων, δημοτικών δομών υγείας, συμπεριλαμβανομένων των διαγνωστικών κέντρων, των κέντρων αποκατάστασης, κλινικών, νοσοκομείων, δομών ΠΦΥ, μονάδων νοσηλείας, ΕΚΑΒ και ΕΟΔΥ, θα πρέπει να έχει λάβει την πρώτη ή μόνη δόση έως την 1η Σεπτεμβρίου και για την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου πρέπει να τηρήσει την προβλεπόμενη διαδικασία.

Από 1η Σεπτεμβρίου όσοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας παραμένουν ανεμβολίαστοι κατά του covid-19 δεν θα μπορούν να προσφέρουν την εργασία τους.

Με το βλέμμα στο φθινόπωρο

Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο από μία σειρά μέτρων εν όψει του φθινοπώρου στην προσπάθεια να ελεγχθεί η διασπορά του κορονοϊού ειδικά από τη στιγμή που η πολλή ζέστη θα υποχωρήσει σταδιακά.

Ένα από αυτά είναι και ο «αποκλεισμός» των μη εμβολιασμένων αποό τους κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας και το φθινόπωρο. Πρακτικά, με βάση τον σχεδιασμό, από τον Σεπτέμβριο όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι δεν θα έχουν δυνατότητα εισόδου στους κλειστούς και θερμαινόμενους χώρους εστιατορίων, μπαρ και κέντρων διασκέδασης, οι οποίοι θα παραμείνουν αμιγείς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA