Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Σε επ’ αόριστον αναστολή εργασίας εργαζόμενοι σε Βόλο και Ρόδο

Μονάδες σε Ρόδο και Βόλο έθεσαν σε αναστολή ανεμβολίαστους εργαζομένους τους, την πρώτη ημέρα της εφαρμογής του σχετικού μέτρου για όσους αρνούνται να εμβολιαστούν σε δομές υγείας ηλικιωμένων

Γιατροί σε νοσοκομείο (πηγή: Eurokinissi)
Γιατροί σε νοσοκομείο (πηγή: Eurokinissi)

Σε εφαρμογή έχει τεθεί από σήμερα το μέτρο της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων εργαζόμενων σε δομές υγείας ηλικιωμένων και ήδη οι πρώτες μονάδες το εφάρμοσαν, καθώς έθεσαν σε αναστολή εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ πρόκειται για προνοιακές δομές της Ρόδου όπου έχουν τεθεί σε αναστολή έξι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, αλλά και το Γηροκομείου του Βόλου που έθεσε σε αναστολή δέκα εργαζόμενους ενώ έχει προκηρύξει και διαγωνισμό για να καλυφθούν οι θέσεις εργασίας.

Διαβάστε ακόμη: Εμβολιασμός: Σε αναστολή από σήμερα οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί σε δομές υγείας

«Μέλημα μας είναι η προστασία των ευπαθών ομάδων» δήλωσε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου η πρόεδρος των προνοιακών ιδρυμάτων, Μαρία Κορακάκη, σημειώνοντας ότι αναμένει την απόφαση της κυβέρνησης για την αναπλήρωση των κενών θέσεων. Σε ό,τι έχει να κάνει με το Γηροκομείο του Βόλου η διοίκηση του ιδρύματος είχε κάνει γνωστή τη θέση της ότι θα προχωρούσε στην πλήρωση των θέσεων, όσων εργαζομένων αρνούνταν τον εμβολιασμό, οπότε σήμερα και για να αντιμετωπίσει την κατεπείγουσας κατάσταση λαμβάνοντας υπόψιν την συνολική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και δυνάμει του ν. 4820/2021 (περί υποχρεωτικότητας εμβολιασμού) και της με αριθμ. πρωτ. 59589/11555/10-8-2021 εγκυκλίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (ΑΔΑ: 6ΛΨΙ46ΜΤΛΚ-ΜΞΧ), προκηρύσσει την πλήρωση των θέσεων νοσηλευτών , γενικών καθηκόντων και μαγείρων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με έδρα τον Βόλο.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κορονοϊός #υποχρεωτικός εμβολιασμός #εμβολιασμός

Best of Internet