Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Εμβόλιο - Θεοδωρίδου: Ποια παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν πρώτα - Οι παρενέργειες

Τα παιδιά που πάσχουν από χρόνια νοσήματα θα πρέπει να κάνουν άμεσα το εμβόλιο ώστε να επανέλθουν χωρίς αγωνία στο σχολείο, σύμφωνα με την Μαρία Θεοδωρίδου

(Πηγή: eurokinissi)
(Πηγή: eurokinissi)

Επιβεβλημένο θεωρεί τον εμβολιασμό των παιδιών 12 έως 15 ετών για τον κορονοϊό ειδικά των παιδιών που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών καθηγήτρια, Μαρία Θεοδωρίδου. Όπως ανέφερε «οι γονείς να μην έχουν επιφυλάξεις και να εμβολιάσουν τα παιδιά τους καθώς ο κίνδυνος από τη νόσηση είναι πολύ μεγαλύτερος. Μετά τις διακοπές πρέπει να μπει στο πρόγραμμα ο εμβολιασμός των παιδιών σε συνεργασία με τον παιδίατρο».

Διαβάστε ακόμη: Σχολεία: Πότε θα ανοίξουν - Τι αλλάζει σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα κορονοϊού

Σύμφωνα με την κ.Θεοδωρίδου τα παιδιά που πάσχουν από χρόνια νοσήματα θα πρέπει να κάνουν άμεσα το εμβόλιο ώστε να επανέλθουν χωρίς αγωνία στις εκπαιδευτικές και κοινωνικές τους δραστηριότητες. Αυξημένο κίνδυνο διατρέχουν τα εξής παιδιά:

  • τα παχύσαρκα παιδιά
  • παιδιά με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα
  • παιδιά με χρόνια προβλήματα του κυκλοφορικού συστήματος
  • παιδιά με χρόνια προβλήματα του ουροποιητικού
  • παιδιά με νευρολογικά προβλήματα
  • παιδιά με ανοσοανεπάρκεια
  • παιδιά με αναπτυξιακά προβλήματα

Οι παρενέργειες

Οι επιδημίες και οι πυρκαγιές έχουν κοινά χαρακτηριστικά, είπε η πρόεδρος της Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου ξεκινώντας την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, προσθέτοντας ότι και οι δύο απειλούν τη δημόσια Υγεία.

Η κυρία Θεοδωρίδου σημείωσε ότι τελευταίες δέκα ημέρες του Ιουλίου ανακοινώθηκε η σύσταση αναφορικά με τον εμβολιασμό των παιδιών από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Επίσης, ανέφερε ότι τα εγκεκριμένα εμβόλια για τα παιδιά είναι της τεχνολογίας mRNA ενώ συμπλήρωσε ότι οι ανεπιθύμητες παρενέργειες των εμβολίων στα παιδιά είναι οι συνηθισμένες.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#παιδιά #Κορονοϊός #εμβολιασμός #Εμβόλιο #Μαρία Θεοδωρίδου

Best of Internet