Μενού
  • Α-
  • Α+

Η φωτιά στα Βίλια συνεχίζει να καίει με το κύριο μέτωπο να βρίσκεται στο όρος Πατέρας όπου έχει ανέβει σε δύσβατο σημείο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν διασφαλίσει τα Βίλια και δεν υπάρχει κίνδυνος για τον οικισμό.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στα Βίλια: Διαρκείς ρίψεις από αεροπλάνα και ελικόπτερα

Έχουν οριοθετηθεί κομμάτια που κατευθύνονταν είτε ανατολικά είτε δυτικά -προς την Αγία Παρασκευή- και πλέον οι προσπάθειες έχουν επικεντρωθεί πέρα από το όρος Πατέρα, στο Παλαιοχώρι και στον Άγιο Γεώργιο. Στο σημείο συνεχίζουν να βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις καθώς επιχειρούν τόσο πεζοπόρα τμήματα όσο και εναέρια με τη συμμετοχή Beriev, Καναντέρ και ελικοπτέρων. Μάλιστα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αναμένεται στη μάχη να ριχτούν και τα «θηριώδη» αεροσκάφη Ilyushin. Από εκεί και πέρα, δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή σε περίπτωση που το μέτωπο από το όρος Πατέρα κατέβει προς Βένιζα, Βαθυχώρι και πεδιάδα Μεγάρων.

Εκκενώθηκαν οικισμοί και γηροκομείο

Από χθες οι κάτοικοι της περιοχής δέχονται μηνύματα από το 112 με αποτέλεσμα σήμερα το πρωί να έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Παλαιοχώρι, Άγιος Σωτήρας, Παλαικούνδουρα και Θέα. Οι συγκεκριμένοι οικισμοί ήρθαν να προστεθούν στους Βενίιζα, Μικρό και Μεγάλο Βαθυχώρι, Άγιος Γεώργιος, Αγ. Παρασκευή και Κρύο Πηγάδι. Παράλληλα ολοκληρώθηκε η εκκένωση και γηροκομείου στα Βίλια  λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή. Έπειτα από επικοινωνία του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια με τον πρόεδρο του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου και τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστο Ροϊλό, 12 τρόφιμοι μεταφέρθηκαν για φιλοξενία στο Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα» και άλλοι 2, θετικοί στη νόσο Covid-19, διακομίστηκαν στο ΠΓΝ «Αττικόν».

Σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία

Σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας έχουν τεθεί από χθες το Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο και το Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων καθώς και τα Κέντρα Υγείας Μεγάρων και Ελευσίνας. Οι υγειονομικές δομές που είχαν τεθεί χθες σε αυξημένη ετοιμότητα λόγω της πυρκαγιάς στην Κερατέα (Τοπικό Ιατρείο Κερατέας και Κέντρο Υγείας Λαυρίου) έχουν επανέλθει σε κανονική λειτουργία.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA