Μενού
  • Α-
  • Α+

Στα Βίλια έχουν στραφεί πλέον όλη η προσοχή στην προσπάθεια να κατασβεστεί η φωτιά που καίει ανεξέλεγκτα από χθες και συνεχίστηκε όλο το βράδυ. Από νωρίς το πρωί στη μάχη της κατάσβεσης έχουν μπει τα εναέρια μέσα της πυροσβεστικής με την συμβολή τους να είναι καθοριστική.

Τα καναντέρ, τα ελικόπτερα τύπου Erickson και κυρίως το  Beriev-200 επιχειρούν διαρκώς στην περιοχή με το μέτωπο να παραμένει σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων, αλλά με τις τελευταίες πληροφορίες, όπως μετέδωσε το OPEN, να αναφέρουν πως αυτή τη στιγμή δεν απειλεί ούτε τα Βίλια αλλά ούτε και άλλους οικισμούς.

Από χθες οι κάτοικοι της περιοχής δέχονται μηνύματα από το 112 με αποτέλεσμα σήμερα το πρωί να έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Παλαιοχώρι, Άγιος Σωτήρας, Παλαικούνδουρα και Θέα. Οι συγκεκριμένοι οικισμοί ήρθαν να προστεθούν στους Βενίιζα, Μικρό και Μεγάλο Βαθυχώρι, Άγιος Γεώργιος, Παλαιοχώρι, Αγ. Παρασκευή και Κρύο Πηγάδι.

Εκκενώθηκε γηροκομείο στα Βίλια

Παράλληλα ολοκληρώθηκε η εκκένωση και γηροκομείου στα Βίλια  λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή. Έπειτα από επικοινωνία του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια με τον πρόεδρο του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου και τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστο Ροϊλό, 12 τρόφιμοι μεταφέρθηκαν για φιλοξενία στο Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα» και άλλοι 2, θετικοί στη νόσο Covid-19, διακομίστηκαν στο ΠΓΝ «Αττικόν».

Σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας έχουν τεθεί από χθες το Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο και το Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων καθώς και τα Κέντρα Υγείας Μεγάρων και Ελευσίνας. Οι υγειονομικές δομές που είχαν τεθεί χθες σε αυξημένη ετοιμότητα λόγω της πυρκαγιάς στην Κερατέα (Τοπικό Ιατρείο Κερατέας και Κέντρο Υγείας Λαυρίου) έχουν επανέλθει σε κανονική λειτουργία.

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής

Σύμφωνα με την πυροσβεστική  στο σημείο επιχειρούν 330 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων οκτώ (8) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 115 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. 

Για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί 6Ε/Π και 5Α/Φ συμπεριλαμβανομένου και του Beriev-200. Ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο Δευκαλίων και ο Ελληνικός Στρατός διαθέτει ως συνδρομή 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Η εικόνα στα Βίλια τα ξημερώματα της Τρίτης με την ολονύκτια μάχη με τις φλόγες

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA