Μενού
  • Α-
  • Α+

Επταήμερο λουκέτο και πρόστιμο 10.000 ευρώ επιβλήθηκε στο νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίζεται ο Νίκος Βέρτης, μετά από έφοδο της οικονομικής αστυνομίας και της Ασφάλειας Αττικής που διαπίστωσαν παραβάσεις των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, στις 2:30 περίπου τα ξημερώματα της Κυριακής, 22 Αυγούστου, μετά από καταγγελία, έγινε έλεγχος στο νυχτερινό κέντρο και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ, καθώς διαπιστώθηκε ότι, κατά τον δειγματοληπτικό έλεγχο τριάντα ατόμων, οι πέντε από αυτούς δεν έφεραν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης.

Παράλληλα βρέθηκαν και 10 θαμώνες όρθιοι, ενώ δεν είχε αναρτηθεί έντυπη ή ηλεκτρονική επιγραφή ως προς τον μέγιστο αριθμό ατόμων. Το σφράγισμα θα ξεκινήσει να ισχύει από την επόμενη μέρα της παράβασης, γεγονός που σημαίνει ότι η προγραμματισμένη εμφάνιση του Νίκου Βέρτη για σήμερα, Κυριακή, 22 Αυγούστου δεν θα πραγματοποιηθεί.

Η απάντηση του νυχτερινού κέντρου

Το νυχτερινό κέντρο, διαμέσου του πληρεξούσιου δικηγόρου του Γεώργιου Κλεφτοδήμου, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εκφράζει την αγανάκτησή του για «τις υπέρμετρες και πέραν των δυνάμεων και της δικαιοδοσίας μας υποχρεώσεις που μας επιφυλάσσει η Πολιτεία για τη λειτουργία μας», αλλά επισημαίνει πως θα «είμαστε συνεπείς στο καθήκον μας, ακόμη και στο πιο επαχθές, για τη διαφύλαξη της υγείας όλων μας».

Όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του κέντρου, κατά τον έλεγχο από το μεικτό κλιμάκιο των συναρμόδιων υπηρεσιών, η επιχείρηση «διεπιστώθη καθ’ όλα αρτίως λειτουργούσα, και ειδικώς τηρούσα κατά γράμμα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού».

Παράλληλα τονίζεται πως στο νυχτερινό κέντρο υποδέχθηκαν περί τους χίλιους πελάτες, οι οποίοι όλοι εισήλθαν μόνο αφού επέδειξαν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, καθένα εκ των οποίων σαρώθηκε από τους υπευθύνους. Το κατάστημα αδυνατεί να εξηγήσει την ανεύρεση από τους αστυνομικούς «πέντε μόλις πελατών επί συνόλου χιλίων που ήταν δήθεν μη εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες». Ακόμη γίνεται λόγος για «πιθανή η εκ μέρους αυτών «παράκαμψη» της ανωτέρω αυστηρής διαδικασίας ελέγχου στην είσοδο μας, πιθανή ακόμα και η ερευνητική αστοχία».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA