Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα τροπή παίρνει η μάχη με τη φωτιά στην Εύβοια, κοντά στο Μαρμάρι. Παρότι φαινόταν πως βρισκόταν υπό έλεγχο μια νέα μεγάλη αναζωπύρωση στον οικισμό Φυγιά απειλεί και πάλι την περιοχή καθώς υπάρχουν πολλές εστίες ενώ οι ισχυροί άνεμοι στην περιοχή δεν είναι σύμμαχος των δυνάμεων της πυροσβεστικής.

Νωρίτερα είχαν εκκενωθεί οι οικισμοί Κοκκίνης και Οικοδομικός Συνεταιρισμός Γιατρών με τις φλόγες να φτάνουν και στα σπίτια όπου προξένησαν ζημιές. Μήνυμα εκκένωσης έλαβαν και οι κάτοικοι στο Μαρμάρι

Οι αναζωπυρώσεις λόγω των ισχυρών ανέμων είναι αυτό που ανησυχεί στην περιοχή με τον Δήμαρχο Καρύστου Λευτέρη Ραβιόλο να σχολιάζει νωρίτερα στην ΕΡΤ: «Αυτή τη στιγμή επιχειρούν οι δυνάμεις σε σημεία όπου υπάρχουν φόβοι αναζωπύρωσης καθώς πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ» είπε. Σημείωσε δε πως αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Λεπούρων – Καρύστου, ενώ και ηλεκτροδότηση που έχει διακοπεί προληπτικά στους τρεις οικισμούς, επανήλθε ωστόσο υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο. Οι κάτοικοι έχουν επιστρέψει στο Μαρμάρι και από τη Ραφήνα ξεκίνησαν και πάλι να επιβιβάζονται στα πλοία είπε.

Σε σχέση με το πώς ξεκίνησε η φωτιά δεν έκρυψε την ανησυχία του. «Είναι παράξενο γιατί πρόκειται για τη δεύτερη φωτιά στο 24ωρο. Και χθες είχαμε περίπου την ίδια ώρα φωτιά στο Μετόχι Καρύστου. Αυτό μας δημιουργεί ανησυχία» είπε.

https://twitter.com/GSCP_GR/status/1429749299454357510?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA