Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες, αναφέρθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας. Τα ραντεβού για την τρίτη δόση θα ξεκινήσουν την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία για το άνοιγμα της πλατφόρμας.

Διαβάστε ακόμη: Εμβόλιο Pfizer: Ο FDA έδωσε την πλήρη έγκρισή του - Ανοίγει ο δρόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Η τρίτη δόση του εμβολίου αφορά τα mRNA και θα χορηγηθεί 4 εβδομάδες μετά τη 2η δόση σε: 

  1. Άτομα με μεταμόσχευση (συμπαγών οργάνων, κυττάρων, βρίσκονται σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση)
  2. Άτομα με νεφρική ανεπάρκεια
  3. Άτομα με καρκίνο υπό αγωγή ή αιματολογικό καρκίνο τα τελευταία 5 χρόνια
  4. Ανοσοκατασταλμένοι και άτομα με αυτοάνοσα (HIV κλπ)

Επίσης όσοι έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson θα έχουν τη δυνατότητα για τη χορήγηση δεύτερης δόσης.

«Η τρίτη δόση στοχεύει άτομα που παραμένουν ευάλωτα στη λοίμωξη και η επανεργοποίηση της ανοσοανταπόκρισης με δημιουργία μεγαλύτερων επιπέδων αντισωμάτων. Βοηθά άτομα που λόγω αδυναμίας, ηλικίας, που κινούνται σε εργασιακούς χώρους με μεγάλη έκθεση», σημείωσε. «Η ανοσοποίηση με 2 δόσεις του εμβολίου είναι ο κύριος στόχος. Η εμβολιαστική κάλυψη προστατεύει από τη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα», σημείωσε. «Η χορήγηση της τρίτης δόσης να μην αποπροσανατολίσει από τον κύριο στόχο που είναι ο εμβολιασμός όλων. Στα εμβολιαστικά κέντρα σας περιμένουν τα εμβόλια», κατέληξε η κυρία Θεοδωρίδου. 

Πάνω από 5 εκατ. πολίτες στην Ελλάδα έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου ενώ το 53,5% του γενικού πληθυσμού έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του, σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA