Μενού
  • Α-
  • Α+

Την πλήρη έγκριση στο εμβόλιο της Pfizer κατά του κορονοϊού έδωσε ο FDA όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, τα οποία το είχαν προαναγγείλει από το περασμένο Σάββατο. Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Όπως έχει δηλώσει και ο καθηγητής γενετικής του ΑΠΘ, Κωνσταντίντος Τριανταφυλλίδης, καταρρίπτεται ένα από τα λεγόμενα όσων δεν θέλουν να τους χορηγηθεί το εμβόλιο, γιατί είναι πειραματικό.

Το εμβόλιο της Pfizer είναι το πρώτο που δεν ανήκει πλέον στο καθεστώς της προσωρινής άδειας χρήσης και θεωρείται ότι ανοίγει τον δρόμο για απαίτηση εμβολιασμού από νοσοκομεία, κολέγια, εταιρείες και άλλους οργανισμούς. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο έλαβε κατεπείγουσα άδεια τον Δεκέμβριο και πάνω από 203 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί μόνο στις ΗΠΑ. 

https://twitter.com/nytimes/status/1429800957953589250?ref_src=twsrc^tfw

H έκθεση της Pfizer προκειμένου να πάρει την έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες αποτελούνταν από 340.000 σελίδες, με ρεκόρ δεδομένων. Συγκεκριμένα τα στοιχεία προέκυψαν από 44.000 μετέχοντες στις κλινικές δοκιμές που έγιναν σε ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Τουρκία, Νότια Αφρική και Νότια Αμερική. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το εμβόλιο είναι 91% αποτελεσματικό στην πρόληψη της μόλυνσης – ένα ποσοστό ελαφρώς χαμηλότερο από τον περασμένο Δεκέμβρη, οπότε και δόθηκε η άδεια έκτακτης ανάγκης

https://twitter.com/CNBC/status/1429805940182765577?ref_src=twsrc^tfw

«Παρότι εκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν με ασφαλή τρόπο εμβόλια κατά της Covid-19, αναγνωρίζουμε ότι σε μερικούς, αυτή η έγκριση θα μπορεί να δώσει περισσότερη εμπιστοσύνη στον εμβολιασμό", δήλωσε η προσωρινή επικεφαλής της FDA, Τζάνετ Γούντκοκ, την οποία επικαλείται η ανακοίνωση. «Το σημερινό σημαντικό στάδιο μας φέρνει λίγο πιο κοντά στο να ανατρέψουμε την πορεία της πανδημίας στις ΗΠΑ» πρόσθεσε.

«Αξιολογήσαμε τα επιστημονικά δεδομένα και τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε εκατοντάδες σελίδες" και "διενεργήσαμε τη δική μας ανάλυση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας του εμβολίου» δήλωσε ο Πίτερ Μαρκς, επιστημονικός υπεύθυνος στους κόλπους της FDA. Διευκρίνισε ότι η διαδικασία παραγωγής του εμβολίου ελέγχθηκε επίσης, μεταξύ άλλων μέσω επισκέψεων στο εργοστάσιο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA