Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός - Καρδίτσα: Παρέμβαση Θάνου Πλεύρη για τις καταγγελίες για τους εικονικούς εμβολιασμούς - Διέταξε ΕΔΕ

Διάταξη ΕΔΕ και άμεση ενημέρωση της Εισαγγελίας ζήτησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μετά από την αποκάλυψη του σκανδάλου με εικονικούς εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού στο  Κέντρο Υγείας Παλαμά στην Καρδίτσα

Νοσηλεύτρια στο εμβολιαστικό κέντρο στο Ασκληπιείο Βούλας (πηγή: Eurokinissi)
Νοσηλεύτρια στο εμβολιαστικό κέντρο στο Ασκληπιείο Βούλας (πηγή: Eurokinissi)

Την παρέμβαση του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για καταγγελίες αναφορικά με εικονικούς εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Παλαμά. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά στο σύστημα εμβολιασμού υπήρχαν ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού για άτομα που ποτέ δεν είχαν εμφανιστεί στο κέντρο, με την υπόθεση να αφορά διοικητική υπάλληλο του Κέντρου Υγείας.

«Αναφορικώς με το περιστατικό στην Καρδίτσα για εικονικούς εμβολιασμούς στο ΚΥ Παλαμά επικοινώνησα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του ζήτησα να διατάξει ΕΔΕ και να ενημερώσει άμεσα την Εισαγγελία» ανεφέρε ο νέος Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης σχολιάζοντας παράλληλα πως: «Δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά».

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας «Αλήθεια». Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται, η υπάλληλος, όταν ήταν στην βάρδια της, είχε εκμεταλλευτεί την εμπιστοσύνη συγκεκριμένης ιατρού και με τους κωδικούς της, έμπαινε παράνομα στο σύστημα εμβολιασμών.

Η υπόθεση όμως αποκαλύφθηκε διότι βρέθηκαν έγγραφα που πρέπει να συμπληρώνει ο κάθε εμβολιασμένος και να υπογράφεται από τον ιατρών που δεν έφεραν υπογραφή και σφραγίδα ιατρού. Επίσης, κίνησε υποψίες το γεγονός ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος, ενώ είχε πρωινή βάρδια, πήγαινε κάποιες φορές και το απόγευμα και όταν την ρωτούσαν ποιος ήταν ο λόγος, απαντούσε ότι είχε κάποιες εκκρεμότητες από το πρωί, κάτι που δεν γίνονταν πιστευτό.

Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν, ότι μετά την έναρξη της έρευνα, αρχικά βρέθηκαν 13 άτομα, ακολούθως ο αριθμός ανέβηκε στο 35 και τώρα βρίσκονται ήδη στα 47, ενώ η έρευνα προχωρά και κανείς δεν ξέρει πόσα άτομα θα αποκαλυφθεί ότι έχουν κάνει ψεύτικο εμβολιασμό.

Οι «μαϊμού» εμβολιασμένοι, έκλειναν ραντεβού για εμβόλιο στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, προφανώς σε συνεννόηση με την υπάλληλο που τσέκαρε στο σύστημα ότι το εμβόλιο έγινε. Πρόκειται προφανώς για αντιεμβολιαστές που ήθελαν για διάφορους λόγους να εμφανιστούν ότι έχουν εμβολιαστεί.

Επίσης, στα άτομα που φέρονται να έχουν εμβολιαστεί ψεύτικα, βρίσκονται και συγγενικά της πρόσωπα, κάτι που οδήγησε και στην αποκάλυψή της δράσης της. Μάλιστα, εκφράζονται φόβοι ότι ακόμη και η ίδια μπορεί να μην έχει κάνει ποτέ πραγματικά το εμβόλιο, αν και βρίσκονταν σε ένα τόσο ευαίσθητο πόστο στο Κέντρο Υγείας Παλαμά.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Θάνος Πλεύρης #Κορονοϊός #εμβολιασμός #Καρδίτσα

Best of Internet