Μενού
  • Α-
  • Α+

Δίωξη έχει ασκηθεί εναντίον όλων όσοι έλαβαν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού από το Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας ενώ συνεχίζεται η ταυτοποίηση, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, που αποκάλυψε πως μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 44 περιπτώσεις. Όπως είπε ο κ. Πλεύρης, οι περιπτώσεις συνδέονται με συγκεκριμένη υπάλληλο τονίζοντας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ πως: «Το σύστημα “Ελευθερία” είναι θωρακισμένο και οι όποιες περιπτώσεις υπάρχουν είναι λίγες».

Διαβάστε ακόμη: Εικονικοί εμβολιασμοί: Στον Παλαμά Καρδίτσας έγιναν 40.000 εμβόλια ενώ οι κάτοικοι δεν ξεπερνούν τους 6.000!

Το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας ήταν το μοναδικό στην περιοχή που έκανε το εμβόλιο της Pfizer και υπήρχε αυξημένη ζήτηση. Είναι χαρακτηριστικό πως έχουν γίνει 31.000 εμβολιασμοί, δηλαδή, έχουν εμβολιαστεί 16.000 πολίτες με τις δυο δόσεις όπως είπε ο Υπουργός Υγείας.

Για αυτό το λόγο, όπως είπε, «Καταγράφηκαν 5.500 αλλαγές στον Ταχυδρομικό Κώδικα κάτι που προβλέπεται για την διευκόλυνση των εμβολιασμών και σημείωσε ότι όλα αυτά έγιναν σε χρόνο που δεν υπήρχε συζήτηση κυρώσεων και υποχρεωτικότητας».

Διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμο

Αναφορικά με τις κυρώσεις που θα υπάρξουν, αφού αποφανθούν η ΕΔΕ και ο εισαγγελέας, σημείωσε: «Όποιος προσπαθήσει είτε με πλαστό πιστοποιητικό είτε με πλαστή βεβαίωση νόσησης για να εξαιρεθεί από τον εμβολιασμό και ερευνώνται καταγγελίες, θα ενταφιαστούν ως περιπτώσεις. Δεν ανέχομαι να κυκλοφορεί κόσμος στο σύστημα υγείας ανεμβολίαστος και να θέτει σε κίνδυνο το 67% του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί. Να γνωρίζουν οι υπάλληλοι ότι κινούνται οι διαδικασίες για την απόλυσή τους. Επεξεργαζόμαστε μια διάταξη όπου οι διοικητικές κυρώσεις και το πρόστιμο κατά περίπτωση θα είναι τέτοιας φύσης που θα είναι αποτρεπτικά. Το πρόστιμο θα είναι δυσβάσταχτο».

Στον Εισαγγελέα η υπόθεση με τους εικονικούς εμβολιασμούς

Τη Δευτέρα ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ θα μεταβεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρδίτσας για να του παραδώσει τα στοιχεία των ελέγχων. «Αμαυρώνει τη φήμη του εμβολιαστικού κέντρου, ενώ έχει γίνει τόση καλή δουλειά» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Παλαμά, Δημήτρης Καρακώστας στην ΕΡΤ.

H διοικητική υπάλληλος του συγκεκριμένου Κέντρου Υγείας φέρεται να έμπαινε στο ηλεκτρονικό σύστημα και βεβαίωνε εμβολιασμούς πολιτών που δεν είχαν εμφανιστεί ποτέ στο εμβολιαστικό κέντρο. Η έρευνα αποκάλυψε τουλάχιστον 47 εικονικούς εμβολιασμούς, μόνο για τον Αύγουστο. Η υπάλληλος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ διερευνάται η εμπλοκή ενός ακόμα προσώπου στην απάτη.

Εκτός από τους εικονικούς εμβολιασμούς, στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται και η χορήγηση ψευδών βεβαιώσεων εργαστηριακών τεστ, rapid ή PCR, σύμφωνα με το ertnews. Με την ΕΔΕ που διατάχθηκε θα ερευνηθεί επιπλέον τι απέγιναν οι δόσεις εμβολίων, καθώς με το κλείσιμο του ραντεβού, δεσμεύεται η δόση εμβολίου που θα χορηγηθεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας έχουν γίνει 40.000 εμβολιασμοί ενώ οι κάτοικοι της κοινότητας δεν ξεπερνούν τους... 6.000! Από τα επιπλέον εμβόλια, τα περισσότερα, φαίνεται να έχουν γίνει σε πολίτες από τη Βόρεια Ελλάδα και τη συγκεκριμένη περιοχή καταγωγής της υπαλλήλου. Οι έρευνες εστιάζονται σε συγκεκριμένη πόλη της Βόρειας Ελλάδας, πόλη καταγωγής της υπαλλήλου γιατί οι Αρχές εκτιμούν ότι μπορεί να έδινε σε συντοπίτες της τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA