Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη μακέτα που είδε και ενέκρινε πριν από πάνω από μια 10ετία ο Μίκης Θεοδωράκης σχεδίασε ο αρχιτέκτονας και πολύ καλός φίλος του μουσικοσυνθέτη, Μάνος Περάκης. Ο τάφος του μουσικοσυνθέτη ήθελε ο Μίκης να γίνει στον Γαλατά Χανίων τότε που ο ίδιος ετοίμαζε τα πάντα, όπως τα είχε στο μυαλό του. Τότε που ο ίδιος έγραφε τη λέξη εγκρίνω πάνω από την υπογραφή του και την ημερομηνία: 7 Σεπτεμβρίου 2009. 

«Ο Μίκης ήθελε πάντα να ταφεί στον Γαλατά. Μάλιστα, υπάρχει και μια ιδιόκτητη διαθήκη του που την έχω κι εγώ», ανέφερε ο αρχιτέκτονας, Μάνος Περάκης, στο Live News και συμπλήρωσε: «Ξεκίνησε το θέμα του τάφου, όταν ο ίδιος, γελώντας περισσότερο, έλεγε δεν χωράει στον τάφο που είναι ο πατέρας του και η μάνα του και ο αδερφός του. Εκεί πάνω το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων σε μια συνεδρίαση παραχώρησε το οικόπεδο που είναι απέναντι από την είσοδο της Εκκλησίας, ένα διπλό μεγάλο οικόπεδο, στον Μίκη για να κάνει εκεί το μνήμα του».

Στις συζητήσεις που έγιναν τότε ο Μίκης Θεοδωράκης ζήτησε το μνήμα να είναι απλό, να μην υπάρχει σταυρός και το κυριότερο: Να προβλεφθεί ειδικός χώρος μόνο για την ταφή του ίδιου και της γυναίκας του αλλά όχι για κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς του. «Ηταν κουβέντα πολλών συζητήσεων που είχαμε. Με παρακάλεσε να του κάνω το σχέδιο του τάφου του. Με την εξής προϋπόθεση, ότι θα είναι δύο οι χώροι, ανεξάρτητοι ο ένας από τον άλλον και στον έναν θα θαφτεί αυτός και στον άλλο δίπλα η Μυρτώ. Δεν θα έχει δικαίωμα κανένας άλλος να χρησιμοποιήσει τον τάφο», συμπληρώνει ο αρχιτέκτονας. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA