Μενού
  • Α-
  • Α+

«Βαριές κακώσεις» είναι η αιτία θανάτου του Mad Clip, όπως αποκαλύπτει, μιλώντας στο Reader.gr, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων. Σύμφωνα με τον ίδιο, σε τέτοια ατυχήματα όπως αυτό που συνέβη με τον γνωστό τράπερ, τον οποίο προσπαθούσαν επί δύο ώρες να απεγκλωβίσουν οι πυροσβέστες, η βασική αιτία θανάτου είναι οι κακώσεις. 

Μάλιστα, ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, μπορεί να περιμένει τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για τα αίτια του θανάτου του Mad Clip, όμως θεωρεί ότι οι πιθανότητες ο ράπερ να έπαθε κάποιο έμφραγμα ενώ οδηγούσε - και αυτό να ήταν το αίτιο που προκάλεσε το ατύχημα - είναι ελάχιστες λόγω της νεαρής του ηλικίας. «Εφόσον μιλάμε για νέο άνθρωπο, οι ιστολογικές εξετάσεις, δηλαδή εάν έπαθε έμφραγμα λίγο πριν από το ατύχημα, έχουν μικρότερη σημασία στα νέα άτομα γιατί συνήθως δεν έχουμε τέτοια φαινόμενα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λέων.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων αναμένεται να ρίξουν φως στο μυστήριο γύρω από το τραγικό τροχαίο δυστύχημα του τράπερ Mad Clip, καθώς αυτές θα δείξουν εάν ο μουσικός λίγο πριν το ατύχημα είχε κάνει χρήση αλκοόλ ή άλλων ουσιών. «Οι τοξικολογικές εξετάσεις μπορούν να δείξουν, για παράδειγμα, απλή χρήση αλκοόλ ή χρήση άλλων ουσιών που μπορεί να επηρέασαν τον οδηγό ή ακόμα και χρήση κάποιας φαρμακευτικής αγωγής που επίσης μπορεί να επηρεάσει την οδήγηση» ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας.

Δίνοντας ένα παράδειγμά για το ποια φάρμακα μπορούν να επηρεάσουν έναν οδηγό, ο κ. Λέων σημείωσε πως «ένα αντισταμινικό χάπι μπορεί να προκαλέσει υπνηλία και αυτό στη συνέχεια να επηρεάσει τον οδηγό εάν έχει γίνει και μικρή χρήση αλκοόλ». Τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων εξετάσεων, όπως αναφέρει ο κ. Λέων, θα βγουν ύστερα από τουλάχιστον 30 μέρες.

Σχολιάζοντας το μεγάλο χρονικό διάστημα που απαιτείται για να υπάρξουν τα συγκεκριμένα αποτελέσματα ο κ. Λέων ανέφερε ότι «λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας και του μικρού αριθμού των εργαστηρίων τα αποτελέσματα μπορούν να καθυστερήσουν. Βέβαια, εάν δοθεί προτεραιότητα στο δείγμα που πάρθηκε από τον Mad Clip, τότε μπορούμε να έχουμε τις απαντήσεις μέσα σε 20 μέρες».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA