Μενού
  • Α-
  • Α+

Η τελευταία ηχογράφηση του Μίκη Θεοδωράκη ήταν... προφητική. Ο μεγάλος δημιουργός έκανε το σπίτι του... στούντιο και ερμήνευσε «Το μοιρολόι της βροχής». Οι συντελεστές περιγράφουν στο Star τις συγκινητικές στιγμές. Ενα φθινοπωρινό απόγευμα στου Φιλοπάππου ο Μίκης Θεοδωράκης καθισμένος στο σημείο, όπου μεγαλουργούσε με τον Χατζηδάκι και τον Μπιθικώτση ερμηνεύει το «Το μοιρολόι της βροχής» σε στίχους του Τάσου Λειβαδίτη και ενορχήστρωση του Θανάση Βασιλά.  

«Αυτή η ηχογράφηση έγινε πριν από 6 χρόνια. Πήγαμε στο στούντιο στο σπίτι του. Ηταν πάρα πολύ επιφυλακτικός στο να τραγουδήσει. Οταν άρχισε, όμως, να τραγουδά, συγκινηθήκαμε».  αναφέρει ο ιδιοκτήτης και διευθυντής παραγωγής της Polymusic, Βίκτωρ Πολυδώρου. Ο διευθυντής της Ορχήστρας του Μίκη Θεοδωράκη, Θανάσης Βασιλάς, συμπλήρωσε: «Είπε και τη φράση "βιάγκρα", ότι είμαι δύναμη ακόμη».

Για δύο ώρες ο Μίκης Θεοδωράκης έλεγε ιστορίες και τραγουδούσε. Ακουγε σαν μαθητής και δεν έκρυβε τον ενθουσιασμό του. «Το μοιρολόι της βροχής» μπήκε στον δίσκο «Μίκης Θεοδωράκης, αντιθέσεις» και γίνεται για 14 εβδομάδες νούμερο 1 στις πωλήσεις στο iTunes. Την Πέμπτη, όμως, οι Ελληνες θα πουν το τελευταίο αντίο στον Μίκη Θεοδωράκη στην κηδεία του, που θα γίνει τελικά στον Γαλατά Χανίων.  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA