Μενού
  • Α-
  • Α+

Ολοκληρώνεται σήμερα το μεσημέρι το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του Μίκη Θεοδωράκη. Ο κόσμος είχε τη δυνατότητα να αποχαιρετήσει τον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη στη Μητρόπολη Αθηνών από τη Δευτέρα και μέχρι και σήμερα Τετάρτη 8/9, στις 14:00. Η τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη θα γίνει την στις 15:00 από την Μητρόπολη Αθηνών και για τον εκλιπόντα θα μιλήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Διαβάστε ακόμη: Μίκης Θεοδωράκης: Η συγκλονιστική τελευταία ηχογράφησή του «μοιρολόι της βροχής»

Την Πέμπτη η σορός του θα ταξιδέψει για τελευταία φορά στην Κρήτη όπου και θα αποτελέσει τον τόπο ταφής του όπως ο ίδιος είχε ζητήσει. Συγκεκριμένα θα φτάσει με πλοίο -επίσης το είχε αναφέρει στην επιστολή του- στο λιμάνι της Σούδας, και με μια ενδιάμεση στάση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς της πόλης θα μεταφερθεί στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου για λαϊκό προσκύνημα.

Ολες οι λεπτομέρειες για την κηδεία του στον Γαλατά Χανίων

Η μεταφορά της σορού από την πλατεία της αγοράς στην Μητρόπολη Χανίων θα γίνει με τα πόδια. Στις 13.00 θα μεταφερθεί στο χωριό του, τον Γαλατά, στον ναό του Αγίου Νικολάου, όπου και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία σε στενό κύκλο και με αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου για τη δημόσια υγεία. 

Η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού, όπως εκείνος επιθυμούσε για να βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του. Την ημέρα της κηδείας τόσο στην πόλη των Χανίων όσο και στο χωριό Γαλατάς θα ισχύσουν έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα.

Στην είσοδο του πατρικού σπιτιού της οικογένειας Θεοδωράκη στον Γαλατά, πολίτες αφήνουν λουλούδια και ιδιόχειρα σημειώματα, ενώ στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», στο παλιό λιμάνι των Χανίων, προσέρχονται, από το πρωί της Παρασκευής, πολίτες και υπογράφουν στο βιβλίο συλλυπητηρίων που «άνοιξε» ο δήμος Χανίων. Στην είσοδο του Θεάτρου έχουν τοποθετηθεί πένθιμες κορδέλες, ενώ η μουσική και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη ακούγονται από τις μεγαφωνικές εγκαταστάσεις του δήμου σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA