Μενού
  • Α-
  • Α+

Με τροποποίηση που αποσαφηνίζει την κατάσταση για τους ανεμβολίαστους ανήλικους 12-17 ετών και τους περιορισμούς που τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα (13/9), γίνεται γνωστό ότι τα παιδιά κάτω των 18 ετών θα μπορούν να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους της εστίασης με την επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος rapid test 48 ωρών. Τα παιδιά ηλικίας 4-11 ετών, μπορούν να εισέρχονται στους κλειστούς χώρους όπως καφετέριες, εστιατόρια, κλπ με την επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος self test 24 ωρών.

Σύμφωνα με το αρχικό ΦΕΚ, τα παιδιά άνω των 12 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει από κορονοϊό δεν μπορούσαν να μπουν σε κλειστούς χώρους εστίασης, κάτι που ισχύει από σήμερα για τους ενήλικους ανεμβολίαστους.

Το μέτρο αφορά σε εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία και αναψυκτήρια μεταξύ άλλων, όπου ανήλικοι από 12 ετών έως και 17 ετών έπρεπε να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, που εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες. 

Στις επιχειρήσεις εστίασης που παρέχουν υπηρεσίες εστίασης σε εσωτερικό χώρο και θα ισχύουν αυτά τα μέτρα περιλαμβάνονται και καταστήματα εντός στοών, κλειστών εμπορικών κέντρων και υπεραστικών σταθμών. Σε ό,τι αφορά στους ανήλικους 4-11 ετών, για την είσοδό τους σε αυτές τις επιχειρήσεις μπορούν να προσκομίζουν δήλωση self test τελευταίου 24ώρου, από γονέα ή κηδεμόνα, του οποίου η φυσική παρουσία δεν απαιτείται.

Ενδεικτικό, είναι και το γεγονός ότι ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι οι ανήλικοι 12 με 17 ετών μπορούν να μπαίνουν στα καταστήματα εστίασης και με rapid test 48 ωρών.

Ερχονται 285.000 sms για την 3η δόση εμβολίου

Συνολικά θα λάβουν από σήμερα, 13 Σεπτεμβρίου, 285.000 πολίτες SMS που πρέπει να εμβολιαστούν με τρίτη δόση, ενώ από τις 14 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για να μπορούν να κλείσουν ραντεβού όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή είναι ανοσοκατεσταλμένοι. Ειδικότερα όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας, ενημέρωση με sms για αναμνηστική δόση δηλαδή τρίτη δόση του εμβολίου, θα λάβουν οι ευπαθείς ομάδες αλλά και όσοι έχουν χαμηλά αντισώματα για διάφορους λόγους ή πάσχουν από σοβαρές ασθένειες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA