Μενού
  • Α-
  • Α+

Την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου προκάλεσε η δημοσιοποίηση λίστας με ονόματα παιδιών σε νηπιαγωγείο της Αθήνας την οποία αναδημοσίευσε ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος με την επισήμανση ότι τα προσφυγόπουλα αποτελούν πλειοψηφία.

Η κυρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, η οποία στρέφεται προς πάσα κατεύθυνση, με διερευνώμενο αδίκημα την παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος και στο πλαίσιο αυτής θα ζητηθεί η συνδρομή του ηλεκτρονικού εγκλήματος προκειμένου να διαπιστωθεί καταρχάς ποιος έκανε τη διαρροή. Στη συνέχεια ο εισαγγελέας θα ερευνήσει αν εμπλέκονται κι άλλα πρόσωπα που συνδέονται με τη διαχείριση του επίμαχου αρχείου.

Τελεσίγραφο από Οικονόμου: «Ανάλογα λάθη δεν θα γίνονται ανεκτά»

Λάθος χαρακτήρισε την κίνηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, δίνοντας τελεσίγραφο πως στο μέλλον ανάλογα λάθη δεν θα γίνονται ανεκτά στη Νέα Δημοκρατία. Ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ρωτήθηκε κατά τη διάρκειας της ενημέρωσης προς τους πολιτικούς συντάκτες, δύο φορές, για την ανάρτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μπογδάνου με την οποία κοινοποίησε λίστα μικρών παιδιών από νηπιαγωγείο στην Αθήνα.

«Αδιαπραγμάτευτη πολιτική της κυβέρνησης είναι να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων, πόσω άλλον των ανήλικων. Αδιαπραγμάτευτο για μια φιλελεύθερη δημοκρατική κυβέρνηση εντός της ΕΕ, πολλώ δε για μια φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη» ανέφερε αρχικά ο κ. Οικονόμου. Και ξεκαθάρισε: «Όλοι πρέπει να το ακολουθούν λόγω κι έργω». Κατέληξε δε για τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο: «Ήταν ένα λάθος, πράξη που δεν συνάδει με τις αρχές και την ιστορία της παράταξης. Λάθος που αναγνώρισε μεν, αναπαράγοντας στοιχεία παιδιών, αλλά ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα μπορούν να γίνονται ανεκτά».

Το tweet που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων

Το βράδυ της Τρίτης (14/9) ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος αναδημοσίευσε άρθρο ιστοσελίδας, το οποίο παρέθετε έναν κατάλογο μαθητών σε νηπιαγωγείο μαζί με το όνομα της δασκάλας τους, προκειμένου να αναδείξει το «οξύ δημογραφικό και κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργεί το μεταναστευτικό στην ελληνική πρωτεύουσα». Το εν λόγω δημοσίευμα -πριν κατέβει- αναδημοσίευσε από την πλευρά του και ο βουλευτής της ΝΔ με αποτέλεσμα να δεχθεί τα βέλη της αντιπολίτευσης κι όχι μόνο.

Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις την επομένη με σύσσωμη την αντιπολίτευση να βάλλει κατά του βουλευτή και να ζητεί τη διαγραφή και την απομάκρυνσή του από τη Νέα Δημοκρατία. Το πρωί της Τετάρτης ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος μίλησε κι εκείνος από την πλευρά του για λάθος και πως το σάιτ διέκοψε τη συνεργασία με τον υπεύθυνο για το ατόπημα αυτό. Σε tweet του έγραψε: «Χθες έγινε ένα λάθος, που διορθώθηκε και υπήρξε απολογία. Το δε σάιτ, που δεν μου ανήκει, σήμερα διέκοψε τη συνεργασία με τον υπεύθυνο για αυτό. Το δικό μου σφάλμα υπήρξε ότι έκανα ένα RT που δεν έλεγξα, πιστεύοντας ότι το δημοσίευμα είχε αλλάξει. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού».

Image removed.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA