Μενού
  • Α-
  • Α+

Σάλο και έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει δημοσίευμα ιστοσελίδας, το οποίο παρέθετε έναν κατάλογο μαθητών σε νηπιαγωγείο μαζί με το όνομα της δασκάλας τους, προκειμένου να αναδείξει το «οξύ δημογραφικό και κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργεί το μεταναστευτικό στην ελληνική πρωτεύουσα». Το εν λόγω δημοσίευμα -πριν κατέβει- αναδημοσίευσε από την πλευρά του και ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα meaculpa.gr δημοσίευσε χθες Τρίτη, έναν κατάλογο με ονόματα μαθητών νηπιαγωγείου και του ονόματος της δασκάλας τους. Η εν λόγω λίστα χαρακτηρίστηκε από το σάιτ ως «σοκαριστική» και ότι αναδεικνύει, σύμφωνα πάντα με το άρθρο, το «οξύ δημογραφικό και κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργεί το μεταναστευτικό στην ελληνική πρωτεύουσα». Στο δημοσίευμα μάλιστα επισημαινόταν ότι ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, είναι από τις «ελάχιστες εξαιρέσεις» βουλευτών που ασχολείται με το ζήτημα, με τον ίδιο να κάνει retweet το επίμαχο άρθρο.

Το θέμα όμως πήρε μεγάλες διαστάσεις με τους διαχειριστές του σάιτ να κατεβάζουν τον εν λόγω κατάλογο (που ως πηγή χρησιμοποίησαν τα social media) από το άρθρο, κάνοντας λόγο για «ατόπημα». Συγκεκριμένα, σε tweet του meaculpa.gr αναφέρεται: «Όταν γίνονται λάθη, πρέπει να διορθώνονται. Κατά τη βραδινή αποψινή βάρδια δημοσιεύθηκε εκ παραδρομής ένας κατάλογος που είχε μεν εμφανιστεί και κυκλοφορήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όμως δεν έχει θέση σε ενημερωτικό μέσο. Άμεσα αποσύρθηκε όταν το ατόπημα έγινε αντιληπτό».

https://twitter.com/MeaCulpagr/status/1437872226477432833?ref_src=twsrc^tfw

Το πρωί της Τετάρτης ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος μίλησε κι εκείνος από την πλευρά του για λάθος και πως το σάιτ διέκοψε τη συνεργασία με τον υπεύθυνο για το ατόπημα αυτό. Σε tweet του έγραψε: «Χθες έγινε ένα λάθος, που διορθώθηκε και υπήρξε απολογία. Το δε σάιτ, που δεν μου ανήκει, σήμερα διέκοψε τη συνεργασία με τον υπεύθυνο για αυτό. Το δικό μου σφάλμα υπήρξε ότι έκανα ένα RT που δεν έλεγξα, πιστεύοντας ότι το δημοσίευμα είχε αλλάξει.Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού».

https://twitter.com/bogdanosk/status/1438039835453890562?ref_src=twsrc^tfw

ΣΥΡΙΖΑ: Εγκληματική και φρικιαστική ενέργεια

Οργισμένη ανακοίνωση για το συγκεκριμένο δημοσίευμα εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για μία «εγκληματική και φρικιαστική ενέργεια που έχει ως αποτέλεσμα να στοχοποιήσει μικρά παιδιά υποκινώντας πράξεις βίας εναντίον τους», ενώ ζήτησε τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από τη ΝΔ.

«Εχθές το βράδυ  ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μπογδάνος αναπαρήγαγε δημοσίευμα από  γνωστή ακροδεξιά ιστοσελίδα, το οποίο στην αρχική του μορφή δημοσίευσε ονόματα μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας.  

Πρόκειται για μια εγκληματική και φρικιαστική ενέργεια που έχει ως αποτέλεσμα να στοχοποιήσει μικρά παιδιά υποκινώντας πράξεις βίας εναντίον τους. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για όλα αυτά, αφού έχει μετατρέψει την κυβέρνηση του σε κυβέρνηση του ΛΑΟΣ και των αρνητών του Ολοκαυτώματος.

Το μόνο που έχει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης αν δεν καλύπτει αυτές τις φασιστικές πρακτικές είναι να πει πως βρέθηκε στα χέρια του βουλευτή του η λίστα με τα προσωπικά δεδομένα νηπίων και στη συνέχεια να τον διαγράψει».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA