Μενού
  • Α-
  • Α+

Διασωληνωμένο νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου το 6χρονο αγόρι που τραυματίστηκε από αγωνιστικό αυτοκίνητο σε αγώνα καρτ που έγινε στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα. Σύμφωνα με τους γιατρούς που τον παρακολουθούν οι επόμενες 48 ώρες θα είναι κρίσιμες.

Ο διευθυντής γενικής οικογενειακής ιατρικής στο γενικό νοσοκομείο της Αμαλιάδας, ο οποίος βρισκόταν ως θεατής στην πλατεία Γεωργίου, ήταν ο πρώτος γιατρός που έσπευσε να βοηθήσει τον 6χρονο. Ο Βαγγέλης Δημητρόπουλος περιγράφει στο thebest.gr τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά το ατύχημα και τις προσπάθειες που έγιναν, προκειμένου να επαναφέρουν τον 6χρονο, ο οποίος είχε παρασυρθεί από αγωνιστικό αυτοκίνητο καρτ. 

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/1127353954&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

Αυτόπτες μάρτυρες που ήταν στο σημείο του τραγικού ατυχήματος αναφέρουν ότι το καρτ βρέθηκε στον αέρα και χτύπησε απότομα στις προστατευτικές μπαριέρες. Ο 6χρονος, ο οποίος μέχρι και εκείνη τη στιγμή παρακολουθούσε τον αγώνα δέχτηκε ένα δυνατό χτύπημα από το καρτ, το οποίο, όπως λένε οι μάρτυρες, τον καταπλάκωσε. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο και το αγόρι διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Καραμανδάνειο, όπου και διασωληνώθηκε και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Ρίου.

Πώς έγινε το ατύχημα με τον 6χρονο στην Πάτρα

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, όλα ξεκίνησαν όταν αρχικά οι ρόδες δύο αγωνιζομένων καρτ ακούμπησαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα το ένα να εκτιναχθεί, να χτυπήσει στις μπαριέρες της Μαιζώνος, στην πλατεία Γεωργίου και να αναποδογυρίσει, τραυματίζοντας το μικρό παιδί. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε και ο οδηγός.

H ανακοίνωση των διοργανωτών του αγώνα καρτ στην Πάτρα

Οι διοργανωτές του αγώνα καρτ, με ανακοίνωσή του αναφέρουν τα εξής: «Το PICK διεκόπη μετά από ατύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια επίδειξης ενός φιλανθρωπικού event με τη συμμετοχή πολλών επωνύμων. Ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίδειξη το καρτ με το Νο2 αποσταθεροποιήθηκε στην ευθεία μετά από επαφή με άλλο καρτ και χτύπησε στα προστατευτικά πλαστικά (ζέρσεϊ). Στη συνέχεια η πορεία του ήταν ανεξέλεγκτη και χτύπησε ένα διερχόμενο ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο. Λόγω της εξέλιξης αυτής αποφασίστηκε η διακοπή του PICK. Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές για την κατανόησή τους. Από την πρώτη χρονιά οργάνωσης του PICK πρώτο μέλημα ήταν και παραμένει η ασφαλής διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων εντός πίστας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA