Μενού
  • Α-
  • Α+

Διασωληνωμένο εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου το 6χρονο αγόρι που τραυματίστηκε από αγωνιστικό αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια αγώνα καρτ, που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής στην Πάτρα. Σύμφωνα με τους γιατρούς που τον παρακολουθούν οι επόμενες 48 ώρες θα είναι κρίσιμες.

Διαβάστε ακόμη: Πάτρα: Βίντεο ντοκουμέντο από τον σοβαρό τραυματισμό του 6χρονου σε αγώνα καρτ

Ο πατέρας του 6χρονου αγοριού μίλησε στην τοπική ιστοσελιδα thebest.gr για το πως συνέβη το ατύχημα και τη μάχη που δίνει το παιδί του. «Το παιδί ήταν μέσα από τα κιγκλιδώματα. Είναι κάτι που δεν αμφισβητείται. Το κάρτ χτύπησε στα ζέρσεϊ (προστατευτικό τοιχίο) και τα κάγκελα με τεράστια δύναμη, σχεδόν πέταξε. Ολα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πατέρας του μικρού Φώτη για το σφοδρό ατύχημα.

Όσον αφορά στην σοβαρότητα της κατάστασης του αγοριού και τι είπαν στους γονείς του παιδιού οι θεράποντες ιατροί, ο πατέρας του παιδιού ανέφερε ότι οι γιατροί του είπαν πως η αξονική/μαγνητική τομογραφία στον γιο του δεν έδειξε εσωτερικό αιμάτωμα στο κεφάλι του, κάτι που εκτιμάται ως θετικό. Αξίζει να σημειωθεί πως ο πατέρας του άτυχου Φώτη με τρεμάμενη φωνή είπε πως μέχρι στιγμής δεν είχε δει βίντεο από τη στιγμή που συνέβησαν όλα.

Πέντε συλλήψεις για το ατύχημα

Για το ατύχημα, σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, έχουν πραγματοποιηθεί πέντε συλλήψεις. Μεταξύ αυτών βρίσκονται διοργανωτές, υπεύθυνοι ασφαλείας και ο οδηγός.

Την ίδια ώρα, ερευνώνται οι ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος και αν τηρήθηκαν τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας που προβλέπονται για αυτές τις διοργανώσεις.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και την Δευτέρα, (20/9), θα μεταβούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πώς έγινε το ατύχημα με τον 6χρονο στην Πάτρα

Αυτόπτες μάρτυρες που ήταν στο σημείο του τραγικού ατυχήματος αναφέρουν ότι το καρτ βρέθηκε στον αέρα και χτύπησε απότομα στις προστατευτικές μπαριέρες. Ο 6χρονος, ο οποίος μέχρι και εκείνη τη στιγμή παρακολουθούσε τον αγώνα δέχτηκε ένα δυνατό χτύπημα από το καρτ, το οποίο, όπως λένε οι μάρτυρες, τον καταπλάκωσε. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο και το αγόρι διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Καραμανδάνειο, όπου και διασωληνώθηκε και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Ρίου.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, όλα ξεκίνησαν όταν αρχικά οι ρόδες δύο αγωνιζομένων καρτ ακούμπησαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα το ένα να εκτιναχθεί, να χτυπήσει στις μπαριέρες της Μαιζώνος, στην πλατεία Γεωργίου και να αναποδογυρίσει, τραυματίζοντας το μικρό παιδί. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε και ο οδηγός.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA